گردهمایی رؤسای دانشگاه‌های ایران و افغانستان با حضور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید

گردهمایی رؤسای دانشگاه‌های ایران و افغانستان با حضور دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر عثمان بابری رئیس دانشگاه کابل، دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر عبدالله فایز رئیس دانشگاه هرات دکتر غلامرضا رضائی رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان و دکتر خلیل الله کلیوان رئیس دانشگاه بلخ با هدف تبادل تجربه در زمینه تأثیر پژوهش های دانشگاهی بر جامعه روز پنج شنبه ۲۷ آذرماه ۱۳۹۹ به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

دکتر کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست، بخشی از رسالت دانشگاه ها را آموزش پژوهشگری دانست و گفت: تاثیر گذاری اجتماعی دانشگاه، ترتبیت پژوهشگران دردآشنای جامعه است. دو کشور ایران و افغانستان باید در  حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی خود در دانش آفرینی عمل کنند. زیست بومی که می تواند حاصل این پژوهش ها را برای جامعه کارآمد سازد، مستلزم ساختارها و قوانین ویژه ای است که تجاری سازی ایده های دانشگاهی را تسهیل کند. دانشگاه فردوسی مشهد تلاش کرده است با ایجاد گفتمان «اداره جامعه بر مبنای دانش» و با تاسیس مراکز رشد و فناوری و ارتباط با صنعت این مسیر را هموار سازد. مرکز فناوری های پیشرفته، پژوهشکده زیارت و گردشگری، مستقر سازی بخش R&D کارخانه ها در دانشگاه فردوسی و تاسیس پردیس فناوری در زمره تلاش های این دانشگاه بوده است. اختصاص استاد راهنمای مشترک برای دانشجویان افغانستان مببتنی بر مشکلات مشترک دو کشور، تاسیس مرکز خراسان شناسی و معدن شناسی، تاسیس دوره های مشترک ارشد و دکتری از جمله پیشنهادات دانشگاه فردوسی برای تقویت روابط پژوهشی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان است.