نام گذاری یک گونه جدید گیاهی کشف شده به نام گیاه شناس فقید دانشگاه فردوسی مشهد

در اردیبهشت سال 1388 گیاهی از جنس گون از جنوب شرقی سبزوار توسط گیاه شناسان هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد جمع آوری شد که پس از مطالعات و بررسی های دقیق گیاه شناسی به عنوان گونه ای جدید شناخته شد. کشف این گونه گیاهی بهانه ای شد تا به پاس خدمات ارزنده شادروان مهندس مصطفی آیت اللهی نام علمی آن Astragalus ayatollahii تعیین شود. مقاله کشف و معرفی این گیاه در تاریخ 27 آبان 1399 مطابق با 17 نوامبر 2020 در مجله تخصصی گیاه شناسی Novon آمریکا به چاپ رسیده است که از لینک زیر در دسترس می باشد.

زنده یاد مهندس مصطفی آیت اللهی از همکاران پرتلاش هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد بوده است که خدمات شایانی از خود به یادگار گذاشته است، مانند: فعالیت های پژوهشی در مؤسسه دفع آفات و بیماری های گیاهی (مؤسسه گیاهپزشکی ایران فعلی)، مدیر عامل سازمان آب خرمشهر، مدیر دانشگاه شمال (مازندران)، مدیر فضای سبز بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، فعالیت های پژوهشی در هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد، بانی اولین باغ مجموعه ارقام توت های ایران برای جهاد سازندگی وقت خراسان، مدرس دروس گیاه شناسی در دانشگاه های خراسان، مؤسس مجتمع توس گل، کارآفرین برتر برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی و مؤسس طوس صیفی شهرک گلبهار.