تولید نخستین مکمل آشامیدنی برای تقویت سیستم ایمنی مخاطی طیور در ایران و خاورمیانه

ارسال شده در تاریخ :

محققان دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد موفق شدند برای نخستین‌بار در ایران و خاورمیانه و دومین‌بار در جهان، مکمل آشامیدنی ویژه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی مخاطی طیور تولید کنند.

این مکمل نوآورانه که با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین زیستی و نانوتکنولوژی و استفاده از ماده مؤثره سایتوکین و با نظارت علمی دکتر جمشید رزم‌یار، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دکتر محمدهادی سخاوتی از دانشگاه فردوسی مشهد تولید شده است، گامی ارزشمند در جهت ارتقای سلامت و بهره‌وری صنعت طیور کشور به شمار می‌رود.

به گفته پژوهشگران، استفاده از این ترکیب موجب کاهش التهاب مزمن دستگاه گوارش، بهبود سلامت مخاطی روده، افزایش ضریب تبدیل غذایی و در نهایت افزایش وزن‌گیری جوجه‌ها در طول دوره پرورش می‌شود.

این مکمل همچنین موجب افزایش بیان ژن‌های کلیدی سلامت روده همچون MUC2 (موسین) و Occludin می‌شود که به تقویت سد دفاعی روده و جلوگیری از نشت پاتوژن‌ها به جریان خون منجر می‌شود. همچنین، سایتوگارد باعث افزایش بیان ژن‌های مرتبط با ایمنی هومورال مانند IgA و IgG می‌شود و پاسخ ایمنی کلی پرنده را ارتقا می‌بخشد.

تأثیر مستقیم سایتوگارد بر بهبود مورفولوژی روده، از دیگر مزایای استفاده از این مکمل در طیور است که در نهایت به کاهش متوسط ۱٪ در تلفات گله و بهبود شاخص‌های اقتصادی پرورش منجر می‌شود.

این محصول که به‌عنوان یکی از دستاوردهای جدید حوزه زیست‌فناوری شناخته می‌شود، در حال حاضر در مرحله تجاری‌سازی و اخذ مجوزهای قانونی مربوطه قرار دارد و به زودی وارد بازار مصرف صنعت طیور کشور می‌شود. گفتنی است تاکنون چندین مقاله علمی و پایان‌نامه درباره این موضوع، تهیه و در نشریات معتبر علمی منتشر شده است.

آخرین اخبار

بازتاب اخبار دانشگاه