براساس تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه قادسیه، وزارت آموزش عالی عراق و انجمن علمی استادان عراقی، پنجمین همایش بینالمللی علوم انسانی و تربیتی با حضور 25 استاد از کشور عراق در سالن همایش مهمانسرای دانشگاه فردوسی مشهد روز چهارشنبه 21 آبان 1399 برگزار شد.
در افتتاحیه این نشست دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با قدردانی از حضور استادان عراقی در این دانشگاه، علیرغم مشکلات و محدودیتهای ایجاد شده به واسطه بیماری کرونا، ارتباط با کشورهای منطقه خصوصاً کشور عراق را از سیاستهای اصلی دانشگاه فردوسی مشهد برشمرد. دکتر کافی با اشاره به دورن باشکوه تمدن اسلامی در زمان ارتباط میان مراکز علمی خراسان و بغداد ابرازی امیدواری کرد ارتباط بیش از پیش میان استادان و دانشگاهیان ایران و عراق مجدداً بتواند زمینه رشد و توسعه کشورهایشان را در سطح جهانی پدید آورد. رئیس دانشگاه با اعلام آمادگی برای در اختیار گذاشتن تجربیات علمی و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد به دانشگاههای عراق حضور بیش از 1000 دانشجو از کشور عراق را زمینهساز گسترش و تعمیق روابط معرفی کرد.
دکتر احسان قبول مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه نیز ضمن خیرمقدم به مهمانان، گفت: این همایش قرار بود اسفند سال گذشته با حضور 150 استاد عراقی و دیگر کشورهای عربی برگزار شود که به دلیل مشکلات کرونا امروز و فردا میزبان 25 سخنران به صورت حضوری و مابقی به صورت مجازی خواهیم بود. دکتر قبول برگزاری همایشهای مشترک و چاپ آثار مشترک از جمله مجله و کتاب با دانشگاههای تراز اول کشور عراق را از برنامههای پیشروی مدیریت بینالملل دانشگاه بیان کرد.
در افتتاحیه این مراسم، نماینده وزارت آموزش عالی عراق، رئیس دانشگاه قادسیه، رئیس کارگروه علمی همایش و رئیس مؤسسه حیاهالنفوس نیز ضمن تشکر و قدردانی از دانشگاه فردوسی مشهد به ارائه سخنرانی پرداختند.
مجموعه مقالات این همایش از استادان کشورهای عربی، لبنان، سوریه و ایران توسط دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ خواهد رسید.