طرح دیجیتال‌سازی نسخه‌های خطی در مؤسسه ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد

مؤسسه ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش با همکاری دانشگاه وین و دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی با هدف گردآوری تمامی نسخه‌های خطی فارسی و عربی مربوط به دوره حکومت ایلخانان تا اوایل دوره حکومت تیموریان کرده است. هدف این طرح فراهم آوردن منابع اطلاعاتی تازه برای گسترش مطالعات این دوره از تاریخ ایران می‌باشد. از آنجا که در مورد این دوره از تاریخ ایران دیدگاه‌های متعارضی (از نابودی میراث علمی – فرهنگی ایران تا شکوفایی فرهنگی – هنری) مطرح شده است، گردآوری هزاران نسخه خطی مربوط به این دوران از کتابخانه‌های مختلف ایران و جهان می‌تواند چشم‌انداز و ارزیابی دقیق‌تری از تحولات رخ داده در این دوران حساس از تاریخ ایران در اختیار پژوهشگران قرار دهد. در چارچوب این طرح تاکنون صدها نسخه از جمله از مجموعه نسخه‌های خطی موجود در دانشگاه فردوسی مشهد (دانشکده الهیات، دانشکده ادبیات و علوم انسانی) شناسایی شده و کار بر روی نسخه‌های موجود در دیگر کتابخانه‌های ایران و دیگر کشورها ادامه دارد. پیش‌بینی می‌شود پس از تکمیل پروژه منابع اطلاعاتی تازه‌ای با دسترسی رایگان در اختیار پژوهشگران این دوره از تاریخ ایران قرار گیرد.

لازم به یادآوری است سال گذشته قرارداد همکاری میان دانشگاه فردوسی مشهد و مؤسسه ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش به امضا رسید و دکتر جواد عباسی، هیأت علمی بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مشاور با این طرح همکاری دارد.

مشاهده اطلاعات بیشتر در تارنمای آکادمی علوم اتریش