توسعه فناوری چسب حساس به فشار برای رفع نیاز صنعت توسط عضو هیات علمی گروه شیمی

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه فردوسی مشهد به سرپرستی دکتر غلامحسین ظهوری عضو هیأت علمی گروه شیمی به همراه مهدی همتیان دامغانی پژوهشگر این پروژه و دانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه شیمی دانشکده علوم فناوری ساخت نوعی چسب حساس به فشار تولید کرده اند که در زمینه های متنوعی چون صنایع بسته بندی، نوار چسب، برچسب و... کاربرد دارد. پروژه ساخت این چسب که دارای ابعاد نانومتری است، برای تامین نیاز شرکت تولیدی و صنعتی سامد (چسب مشهد) اجرا شده است.

در این پروژه از پلیمریزاسیون امولسیونی دو مرحله‌ای به روش هسته پوسته در شرایط کنترل شده و دقیق برای تولید چسب استفاده شد. با کاهش ابعاد ساختار چسب به مقیاس نانومتری، استحکام پوستگی از ۰٫۰۷ به ۰٫۸۲ نیوتن بر میلی‌متر رسید که نتیجه بسیار جالب توجهی است. البته ذرات در این چسب کمتر از ۱۰۰ نانومتر قطر دارند.

همچنین ساخت این چسب در مقیاس‌های حجمی یک لیتری انجام شده تا کمی به مقیاس‌ نیمه‌صنعتی نزدیک‌تر باشد. با این کار تجاری‌سازی این فرآیند ساده‌تر می‌شود. با توجه به نتایج به‌دست آمده به نظر می‌رسد که مسیر برای تجاری‌سازی و تولید صنعتی هموار شده است.