خانم دکتر فریده مومند وزیر تحصیلات عالی افغانستان و هیات همراه در ادامه حضور خود در دانشگاه فردوسی مشهد، در نشستی با مسئولان دانشگاه های آزاد اسلامی، دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه بیرجند بشرکت کرد.
در این نشست پس از خیر مقدم دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد دکتر شیخ الاسلامی گزارشی کلی از رشد و توسعه دانشگاه آزاد در طی سالهای اخیر ارائه نمود همچنین رئیس دانشگاه آزاد واحد گلبهار نیز به ظرفیتهای آن دانشگاه برای پذیرش دانشجوی خارجی اشاره نمود.
مسئولین دانشگاه آزاد حاضر در جلسه بر ارائه رشته های پزشکی و پیراپزشکی در این دانشگاه تاکید کردند.
در ادامه این جلسه رئیس دانشگاه بیرجند به معرفی اجمالی این دانشگاه و جایگاه آن در میان دانشگاه های ایران پرداخت.
وی شهر بیرجند را شهری دانشگاهی با توجه به نسبت جمعیت دانشگاهی آن به کل جمعیت شهر بیرجند نامید. همچنین دکتر خلیلی به نمونه هایی از همکاریهای این دانشگاه با دانشگاه های کشورهای مختلف اشاره نمود.
در ادامه نشست مشترک خانم دکتر فریده مومند وزیر تحصیلات عالی افغانستان و هیات همراه، دکتر دلبری مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه حکیم سبزواری پس از معرفی وضعیت آموزشی آن دانشگاه به امکانات آموزشی مجازی این دانشگاه اشاره نمود و امکان ثبت نام الکترونکی را از تسهیلات این دانشگاه برای خارجیان در نظر گرفت.
همچنین در این جلسه نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به طور مفصل به ظرفیتهای آموزشی و فرهنگی استان پرداخت و نمونه هایی از برنامه ها و جشنواره های دانشجویی و دانشگاهی بین المللی اشاره نمود.
وی امکان همکاری در تبادل استاد و سخنران و تشکیل کرسی های تخصصی را مطرح کرد. پیشنهاد تاسیس اتاق ایران در افغانستان از دیگر پیشنهادات وی بود.
دکتر بهرامی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد در نشست مشترک خانم دکتر فریده مومند وزیر تحصیلات عالی افغانستان و هیات همراه در سخنان خود در به بسترهای کاربردی در جهت تسهیل ارتباط اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها با دانشگاه های کشور افغانستان تاکید کرد.
رئیس گروه همکاری های دوجانبه ایران و افغانستان وزارت عتف نیز از دیگران سخنرانان این نشست بود. وی به پرهیز از انعقاد تفاهم نامه های جدید و پیگری و اجرایی نمودن تفاهم نامه های قبلی را طبق نشست وزرای دو کشور میان دانشگاه ها تاکید کرد.
سپس هیات افغانستانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولین دانشگاه ها به چند مورد اساسی اشاره نمود که از جمله آن موارد همکاری در بخش های آموزشی کوتاه مدت و بلند، همکاری در بخشهای معدن، کشاورزی علمی و مکانیزه، برگزاری همایشهای مشترک، همکاری در طرح های پژوهشی مشترک بود. همچنین بر تشکیل کمیته ای برای پیگری تفاهم نامه ها تا اجرایی شدن آنها پیشنهاد نمودند. مبارزه با دیدگاه های افراط گرایانه با ترویج دیدگاه های همبستگی در آموزشهای دانشگاهی از دیگر مسائل مطرح شده از سوی هیات افغانستانی در این جلسه بود.
خانم دکتر فریده مومند وزیر تحصیلات عالی افغانستان در پایان این نشست مجددا بر اجرایی شدن تفاهم نامه های پیشین تاکید کرد. وی همچنین دکتر فیصل امین را به عنوان رابط کشور افغانستان برای این منظور به روسای دانشگاه ها تعیین و معرفی نمود.
دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان آخرین سخنران این جلسه با اشاره به شبکه دانشگاه های استان، هماهنگی میان دانشگاه های استان در همکاری های خود با دانشگاه های افغانستان تاکید کرد.
وی ضمن بیان ظرفیتهای دانشگاه فردوسی مشهد در جهت فناوری های انرژیهای تجدیدپذیر، اهدای یک توربین بادی به کشور افغانستان را خبر داد.
دکتر کافی آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد را به ارائه دوره های آموزشی الکترونیکی به دانشجویان افغانستان مطرح نمود