معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص برگزاری سخنرانی های فرهنگی- سیاسی در دانشگاه، تاکید کرد که این برنامه ها به جز موارد استثناء باید بر اساس آیین نامه کرسی های آزاداندیشی برگزار گردد.
دکتر علی یوسفی با بیان اینکه مهمترین هدف انجام فعالیت های فرهنگی سیاسی در دانشگاه ، رشد و تعمیق آگاهی است افزرود لازمه رشد آگاهی این است که اولا اطلاعات ارائه شده مستدل، شفاف و قابل راستی آزمایی باشد، ثانیا ارائه مباحث با تبادل و تضارب آراء و رعایت منطق و اخلاق گفتگو همراه باشد. از سوی دیگر دانشگاه موظف است فضای فرهنگی سیاسی خود را به گونه ای مدیریت نماید که در عین حفظ نشاط و سرزندگی سیاسی از تبدیل دانشگاه به یک باشگاه سیاسی جلوگیری به عمل آید.
وی افزود مناسب ترین قالب قانونی برای انجام فعالیت های آگاهی بخش فرهنگی در محیط دانشگاه، ارائه مطالب و مباحث مطابق آئین نامه جدید کرسی های آزاد اندیشی است که به یکی از سه شکل "مناظره "، " نقد و نظر" و " پرسش و پاسخ" و با رعایت ضوابط معین، قابل برگزاری است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خاطر نشان کرد حسب مصوبه اخیر هیات نظارت دانشگاه، اولویت صدور مجوز برای انجام فعالیت های فرهنگی سیاسی آگاهی بخش با برنامه هائی است که در قالب آئین نامه جدید کرسی های آزاد اندیشی تنظیم و ارائه گردیده باشد. البته این محدودیت دعوت از مسئولین بلند پایه کشور و شخصیت های شناخته شده ملی جهت ارائه سخنرانی در دانشگاه را شامل نمی شود و این موارد با تائید هیات نظارت قابل انجام خواهد بود.
وی با توجه به انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور در شش ماه دوم سال جاری و همچنین ضرورت مواجهه فرهنگی و عقلانی با شرایط پسا توافق هسته ای در محیط های دانشگاهی تاکید کرد ضرورت دارد همه تشکل ها و فعالان فرهنگی دانشگاه به نوبه خود برای تلطیف و منطقی کردن فضای فرهنگی سیاسی دانشگاه تلاش کنند و دانشگاهیان را به طرق مختلف درگیر گفتگوها و مباحثات منطقی در این باره نمایند. استفاده از ظرفیت آئین نامه کرسی های آزاد اندیشی ، فرصت قانونی مناسبی برای تعمیق گفتگوها و رشد آگاهی ها در محیط دانشگاه است.