روز دوشنبه 28 شهریورماه 1401، دکتر احد ضابط سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد به همراه دکتر رضا لطفی معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر احسان قبول مدیر همکاری های علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی، دکتر مهدی پناهی مدیر پژوهش های کاربردی، دکتر محمدسعید عبدخدایی رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دکتر عباس جوارشکیان رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دکتر امیر رشیدلمیر رئیس دانشکده علوم ورزشی، دکتر رضا ولی زاده رئیس دانشکده کشاورزی، دکتر مجتبی بذرافشان مقدم عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دکتر علی اکبر هاشمی جواهری عضو هیأت علمی دانشکده علوم ورزشی و دکتر عبدالرضا سوادی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی با دکتر سعد شاهین رئیس دانشگاه بصره و معاونان و رؤسای دانشکدههای آن دانشگاه دیدار و گفتوگو داشتند.
در این دیدار دکتر ضابط، ضمن تشکر از ملت و دولت عراق برای میزبانی از مردم ایران در مراسم اربعین امام حسین (ع)، از میزبانی شایسته دانشگاه بصره در طول سفر هیأت دانشگاه فردوسی مشهد تشکر و قدردانی کرد.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد روابط میان دانشگاه فردوسی و دانشگاه بصره را مطلوب ارزیابی کرد و تأکید داشت که برنامهها و قراردادهای اجرایی با دانشگاه بصره به صورت تخصصی توسط معاونان و دانشکدههای مربوطه اجراء خواهد شد و لازم است که نتایج این قراردادها در ارتقاء سطح علمی، آموزشی و فرهنگی دو دانشگاه تأثیرگذار باشد. دکتر ضابط ضمن اعلام آمادگی برای اشتراک دستاوردهای دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاه بصره اعلام کرد که این دانشگاه آمادگی دارد راههای خطایی که در طی دهههای اخیر در حوزههای علمی تجربه شده است، با آن دانشگاه در میان بگذارد تا از تکرار آنها جلوگیری شود. وی ابراز امیدواری کرد که همچنان که حب الحسین (ع) دو ملت ایران و عراق را نزدیکتر از قبل کرده است، اعضاء هیأت علمی و دانشجویان دو دانشگاه را نیز به هم نزدیکتر نماید.
رئیس دانشگاه بصره نیز همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد را برای دانشگاه بصره بسیار مناسب و مطلوب ارزیابی کرد. از جمله برگزاری بیش از 70 سمینار از سوی استادان دانشگاه فردوسی مشهد برای دانشجویان دانشگاه بصره، برگزاری دو همایش بینالمللی، اجرای چندین پایاننامه و رساله مشترک، تأسیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره و اعزام استاد زبان فارسی از سوی دانشگاه و تبادل هیأتهای متعدد دانشگاهی بخشی از برنامههای مشترک دو دانشگاه در طی دو سال اخیر بوده است. رئیس دانشگاه بصره ویژگی ممتاز دانشگاه فردوسی مشهد را عملیاتی سازی تفاهمنامه میان دو دانشگاه در بخشهای مختلف معرفی کرد که نمود بخشی دیگر از آن امضاء هفت قرارداد اجرایی برای سال آینده میان دو دانشگاه میباشد.
در این دیدار هیأت همراه دانشگاه فردوسی مشهد ضمن معرفی ظرفیتهای حوزههای خود، پیشنهادهایی را برای همکاری با طرف مقابل بیان کردند. در پایان این دیدار هفت قرارداد اجرایی در حوزههای الهیات و علوم اسلامی، علوم ورزشی، فرهنگی، کشاورزی، نفت و گاز، برگزاری کارگاههای آموزشی و تأسیس مرکز آموزش زبان عربی به غیرعرب زبانان توسط دانشگاه بصره میان دو طرف به امضاء رسید که محورهای اساسی این قراردادها، برگزاری همایشهای مشترک، تبادل استاد و دانشجو، تأسیس مرکز آموزشی زبان عربی در کالج دانشگاه، تأسیس مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه بصره، برگزاری کارگاههای مشترک، تعریف طرحهای پژوهشی مشترک و برگزاری دورههای آموزشی مشترک می باشد.