به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه، آیین نکوداشت دانش آموختگان بینالملل پسر دانشگاههای کشور با حضور دکتر داداش پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه، آقای عبدالکریم جاسم کریم سرکنسول سفارت کشور عراق روز یکشنبه 26 تیرماه 1401 در تالار رودکی پردیس دانشگاه فردوسی مشهدبرگزار شد.
دکتر هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این آیین ضمن تبریک به دانشآموختگان اظهار داشت: این همافزایی در میان ملل گوناگون، فرصت بسیار خوبی است و باید به وسیلهٔ آن، اسلام را به رفیعترین مکانی که باید داشته باشد و شایستهٔ آن است برسانیم. تکتک شما صرفاً دانشجو یا پژوهشگر نیستید، بلکه باید نقش خود را در پیشرفت جهان اسلامی پیدا کنید. و افزود: همهٔ ما باید به این فکر کنیم و تلاش کنیم جایگاه جهان اسلام را ارتقا ببخشیم .
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص حوزهٔ علمی پس از انقلاب اسلامی در ایران عنوان کرد: ما در انقلاب اسلامی چند حوزهٔ علمی را نشانه گرفتیم. اول حرکت و جنبش نرمافزاری تولید علم و دوم مرجعیت علمی در دنیا است. همچنان که برخی دانشگاههای ما در دنیا در رتبههای بالای علمی قرار میگیرند.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: تعداد دانشگاههایی که قبل از انقلاب در ایران وجود داشت، ۱۵ دانشگاه بود که نشاندهندهٔ این است که دانشگاه در مرکز و کلان شهرها و برای طیف کوچکی از جامعه بوده است. انقلاب که متولد شد، اولین جنبش تولید علم را رقم زد و زیرساختهایی طراحی کرد که جامعه علمیمان را ارتقا داده است.
دکتر هاشم داداشپور ادامه داد: امروزه ما ۲۶۴۰ دانشگاه داریم، البته از دانشگاههای مهارتی تا مجازی و دانشگاههایی که نقش بزرگی در تولید علم دارند. تعداد دانشجویان ما در ۴۳ سال پیش، تنها ۱۵۰هزار نفر بوده و امروزه به ۳میلیون و ۲۰۰هزار نفر رسیده است و افزود: امروزه ۲/۱۶ درصد از تولید علم جهانی در ایران است و در سال ۲۰۲۱ ایران جزو ۱۵ کشور اول دنیا در تولید علم بود. در زمینهٔ رشد کمیت تولید علم هم در سال ۲۰۲۰ ایران دومین و بالاترین رشد علمی در دنیا را دارا بوده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار نمود: این شاخصها نشان میدهند روندی که از ابتدای انقلاب شروع شده، همچنان پرشتاب در حال حرکت است. تولید علم در ایران، رتبهٔ اول را در جهان اسلام دارد. ۲۲ درصد از کل تولید علم در میان کشورهای اسلامی متعلق به ایران است. همچنین اگر مقالات پراستناد را شاخص قرار دهیم، رتبهٔ ایران ۱۳ است. اینها نشان میدهد روند تولید علم در ایران بهخوبی در حال رشد است و ایران از گردونهٔ رقابت با کشورهای کمتر توسعهیافته در چهل سال پیش، حال به گردونهٔ رقابت با کشورهای توسعهیافته قدم گذاشته است.
وی اذعان کرد: باید تلاش کنیم قرن بیستویکم، قرن احیای علم در جهان اسلام شود. وظیفهٔ ما این است که تلاش کنیم تا به سمت یکپارچگی و همکاری بیشتر کشورهای اسلامی برویم و همکاری علمیمان را افزون کنیم.
سپس دکتر ابوالفضل غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: ما همه از نظر روح و ذات یکی هستیم؛ هرچند در ظاهر ملتهای مختلف باشیم. پیام مولوی در شعرش این است که از هم دور نباشیم و یکی باشیم. هنرمندان و شاعران میتوانند ملتها را پیوند دهند. باید از آموزههای این شاعران در جهت همبستگی هرچه بیشترمان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در قدیم هم چنانچه از ظواهر امر پیداست، پیوند میان جوامع اسلامی وجود داشته و امید است که ادامه یابد.
دکتر غفاری در خصوص واقعهٔ غدیر گفت: ما باید خوشحال باشیم که در زمان اکمال دین و تمامشدن نعمت زندگی میکنیم. خداوند اسلامی را که با ولایت آخرین قطعهاش کامل شد نصیبمان کرده است.
معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: انسانهای قوی، انسانهایی هستند که عادات را تغییر میدهند و ما برای تغییر این جهانی که به آن عادت کردیم مسئولیم. این امر زمانی ممکن است که ما به اندازهٔ تشنگی برای امام زمان(عج) طلب داشته باشیم.
در ادامه این مراسم عبدالکریم جاسم کریم، سرکنسول کشور عراق در جمع دانش آموختگان بین المللی در دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: همانطور که خداوند در قرآن گفته است، ملتهای گوناگون و تفاوتهایی که دارند، سبب برتری نیست و ما همه برادر هستیم.
وی ادامه داد: ایران دارای فرهنگ و ادب غنی است. سعدی و حافظ شما گنجینههای بزرگ ادب هستند. انقلاب ایران و ایستادگیتان با وجود سختیها و شرایطی که بود ارزشمند است. روابط مردم امروز روابط قرن جدید و بسیار مهم و ارزشمند است.
جاسم کریم در ادامه افزود: شما دانشجویان کشورهای مختلف، سفیر کشورهای خود هستید. من از همهٔ استادان بزرگ جمهوری اسلامی ایران قدردانی میکنم. آموزشهای خوب و غنی در ایران وجود دارد که دانشجویان کشورهای دیگر را به اینجا میآورد.
سرکنسول عراق گفت: در آخر از دانشجویان فارغالتحصیل قدردانی میکنم و تاثیرگذاری در امور کشورهایشان را برایشان آرزومندم و ما در کشور عراق از اساتید ایرانی استقبال میکنیم.
حجتالاسلام احمدزاده، معاون نهاد رهبری دانشگاههای خراسان، ضمن تبریک عید بزرگ غدیر، حضور دانشجویان از ملتهای گوناگون را مغتنم و آن را همسو با پیام غدیر که رسیدن به صلح و دوستی جهانی است دانست.
حجتالاسلام احمدزاده در ادامه گفت: هرکدام از شما پرچم و نماد ملتهای خود هستید. پیام اکمال دین که در قرآن آمده و گره با واقعه غدیرخم خورده است، منحصر به همان زمان نزول نبوده و یک پیام جهانی و برای بشریت در تمام زمانها است.
وی در ارتباط با کاربرد امروزهٔ غدیر برای ما بیان کرد: بحث اکمال دین و معرفی ولی برای ما پیام صلح، راستی، صداقت و دوستی برای تمام امتها را بیان میکند. باید توجه کنیم که خطاب این آیه به تمام ملتهاست. پیام اکمال دین این است که صلح و دوستی و آرامش اتفاق نمیافتد تا زمانی که ولی و منجی این زمان که حضرت مهدی عج الله ظهور پیدا کند.
حجت الاسلام احمدزاده خاطرنشان کرد: قرآن بهتنهایی ما را به آرامش نمیرساند و ما نیاز به قرآن ناطق داریم. آرامش ما با ظهور ولیعصر غایبمان رقم خواهد خورد. ما سفیرانی هستیم که باید با گفتوگو و استدلال پیام صلح و دوستی غدیر را جهانی کنیم.
اهدای لوح تقدیر به نمایندگان دانش آموختگان، قرائت سوگندنامه دانش آموختگی ، برش کیک توسط نمایندگان دانش آموختگان و اجرای موسیقی مقامی از دیگر برنامه های آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالملل دختر دانشگاههای ایران بود.
در این مراسم تعدادی از دانشجویان بصورت نمادین لوح و تندیس دانش آموختگی خود را از رئیس سازمان امور دانشجویان و مسئولان حاضر دریافت کردند و در هنگام دریافت لوح با قرار گرفتن پشت تریبون ابراز احساسات کردند و کشور ایران را بخاطر مهماننوازی و رفتار فرهنگی، انسانی، خانه دوم خود عنوان کردند همچنین از اینکه ایران از لحاظ معنوی حامی انان بوده و آنها را در هیچ زمانی تنها نگذاشتند، تشکر و قدردانی کردند.
خبرنگار: فاطمه مقیمی