اقدام عملی دانشگاه فردوسی مشهد در ارتباط صنعت غذایی با دانشگاه در سال اقدام و عمل

ارسال شده در تاریخ :



دانشگاه
فردوسی مشهد در ارتباط صنعت غذایی با دانشگاه در سال اقدام و عمل، 
نخستین پایلوت واحد ویژه آموزشی، تحقیقاتی گروه علوم صنایع غذایی با عنوان پایلوت
نان با مشارکت صنایع پخت مشهد را در روز دوشنبه 17 خرداد ماه 1395 در دانشکده
کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح نمود.



دکتر ناصر شاهنوشی رئیس دانشکده
کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم اظهار داشت: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی منابع
زیادی در اختیار دارند و براین اساس فعالیت‌های خود را جهت می‌دهند. 


وی ادامه داد: هدف ما از برقراری ارتباط با صنعت در
زمینه تولید و انتقال دانش فنی است. به همین منظور واحد ویژه پژوهش صنایع غذایی در
دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شده و به شکل مستقیم می‌تواند با بخش صنعت ارتباط
برقرار کند. 


در ادامه دکتر مصطفی مظاهری تهرانی،
رئیس واحد ویژه تحقیقاتی گروه علوم صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد و مدیرگروه
علوم صنایع غذایی عنوان کرد: ایجاد بخش تحقیق و توسعه در دانشگاه در حوزه صنعت
غذا، هدفمند کردن تحقیقات، متناسب با نیاز صنعت، ایجاد سیستم کارآمد برای استفاده
از توان نخبگان،‌ تجاری‌سازی طرح‌ها، ارتقای آموزش و پژوهش و... از اهداف گروه ما
برای کاربردی کردن تحقیقات است و در این راستا کمیته تخصصی بهبود کیفیت نان طراحی
شده و به طور مشخص روی بحث نان سنگک کار می‌کنیم.


وی با بیان اینکه چهار پایلوت دیگر تا
پایان سال راه‌اندازی خواهد شد، عنوان کرد: پایلوت گوشت، پایلوت میوه، سبزی، رب،
سس و  لبنیات در دست راه‌اندازی
است. 


دکتر مظاهری ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم
برای احداث این پایلوت‌ها تا سه میلیارد تومان جذب اعتبار داشته باشیم که تاکنون
یک میلیارد تومان از آن جذب شده است. 


دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی
مشهد نیز در این مراسم اظهار داشت :
ایرانیان همیشه مردمی صاحب صنعت به ویژه
در حوزه غذا شناخته می‌شدند و ما مجبوریم که از تکنولوژی بهره بریم و در عین حال
ارزش‌ها و معیارهای سنتی خود را نیز حفظ کنیم. این هنر را صنعت‌گران ما انجام داده‌اند
و ما شاهدیم که امروز صنعت استان بدون سوبسید به فعالیت خود ادامه می‌دهد، در واقع
صنعتگران خراسانی دست بر زانوی خود گذاشته و با تکیه بر منابع این استان توسعه
خراسان را رقم زده‌اند. در حقیقت این صنعت استان خراسان است که به برنامه‌ریزی
توسعه در کل کشور کمک می‌کند. 


دکتر کافی اظهار داشت : در توسعه
استان نقش دانشگاه باید بسیار پررنگ باشد، و حوزه صنایع غذایی به عنوان یک اولویت
باید مدنظر قرار گیرد که با راه‌اندازی
این پایلوت در دانشگاه به معنای واقعی ارتباط بین صنعت و دانشگاه رخ داده است.


 دکتر کافی خاطرنشان کرد: البته در دانشگاه
اشکالاتی وجود دارد اما باید آن را برطرف کنیم. و روز به روز شاهد بالندگی صنایع غذایی کشور
باشیم. 


  در ادامه آقای اسحاق‌آبادی،
مدیر کارخانه صنایع پخت مشهد، با بیان اینکه ما از سال 70 با مراکز علمی ارتباط
داشته‌ایم،‌ عنوان کرد: در این مدت ما توانستیم 14 محصول مختلف در رابطه با صنایع
غذایی تولید کنیم که تمام اختراعات ثبت شده و به مرحله تجاری‌سازی نیز رسیده‌اند.


وی ادامه داد: ما توانستیم با تولید
این تجهیزات مصرف سوخت را تا 75 درصد کاهش دهیم و در حال حاضر تجهیزات ما به 35 کشور صادر می‌شود
و توانسته‌ایم خط تمام صنعتی تولید نان را راه‌اندازی کنیم.


اسحاق‌آبادی با اشاره به راه‌اندازی
خط تولید تمام صنعتی نان سنگک در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: با این اختراع
تولید نان با استفاده از آرد کامل و حرارت غیرمستقیم و نیز بدون ضایعات راه‌اندازی
شده است.


در ادامه آقای مروج‌الشریعه، معاون
امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی، اظهارکرد: معمولا دو رویکرد در
تصمیمات استانی، به ویژه آن‌هایی که با دانشگاه در ارتباط است، وجود دارد. رویکرد
نخست این است که دانشگاه به مبانی نظری و تئوری یک مساله می‌پردازد و می‌تواند
مسائل را رصد کرده و آن را ارزیابی کند و رویکرد دوم این است که دانشگاه در فرایند
تولید یک محصول و یا یک برند نظارت خود را داشته و این محصول تامین کننده مایحتاج
روزمره مردم باشد. 


معاون استاندارخراسان رضوی ادامه داد: امروز شاهد راه‌اندازی یکی از
واحدهایی هستیم که با صنعت ارتباط مستقیم دارد.


وی افزود: این افتخار برای دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی
مشهد است که علم و عمل در آن به بار نشسته
و می‌تواند فتح ‌بابی برای اجرایی شدن اقدامات بعدی و گسترش حضور دانشگاهیان در
عملیات اجرایی در حوزه اقتصاد باشد. 


 در ادامه این مراسم اعضای حاضر در محل
پایلوت واحد ویژه آموزشی تحقیقاتی گروه علوم صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه
فردوسی مشهد حاضر شدند و پس از سخنان مسئولان این واحد ،رونمایی شد.


pyalt2


pyalt3


pyalt4


pyalt5

آخرین اخبار