برگزاری نشست ستاد بزرگداشت روز ملی فردوسی و پاسداشت زبان فارسی

نشست ستاد بزرگداشت روز ملی فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، روز چهارشنبه 5 اردیبهشت‌ماه 1403 با حضور دکتر مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، محمد حسین زاده، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مجید عسگری، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، معاونین و جمعی از مدیران و کارشناسان در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر میرزائی ضمن اعلام آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی بیان کرد: رویکرد دانشگاه فردوسی مشهد، مسئله محور است. در موضوع بزرگداشت حکیم فردوسی نیز مسئله محور عمل خواهیم کرد و مسئله ما تربیت نسل و ایجاد هویت با استفاده از ظرفیت این شاعر بلند آوازه است.

وی افزود: در دوره جدید مدیریتی دانشگاه، ارتباطات دانشگاه با نهادها و سازمان‌های کشوری، استانی و شهری، روز به روز افزایش خواهد یافت.

در این نشست مسئولین دانشگاهی، استانی و شهری نیز پیشنهادات و نظرات خود را مطرح کردند.

محمد حسین زاده گفت: در روز بزرگداشت فردوسی، برنامه‌های کشوری و استانی متنوعی مانند نشست‌های علمی، تجلیل از فردوسی شناسان و اکران شهری را ارائه خواهیم داد.

وی بیان کرد: مراسم اصلی بزرگداشت فردوسی، روز 25 اردیبهشت ساعت 16 در محل آرامگاه فردوسی برگزار می‌شود و از روز 25 اردیبهشت تا 3 خرداد، به مدت 10 شب، برنامه‌های فرهنگی و هنری در محل آرامگاه برگزار خواهد شد.

حسین زاده ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست و دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد باید اقدامات لازم را جهت ایجاد تعلق خاطر دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه به حکیم ابوالقاسم فردوسی ایجاد کند.

دکتر بذرافشان، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و حوزه ریاست دانشگاه گفت: توسعه و ترویج زبان فارسی به عنوان مهم‌ترین ابزار تمدن با توجه به حضور دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه فردوسی مشهد است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود قبل و بعد از این برنامه‌ها، افکارسنجی‌های لازم جهت سنجش میزان تاثیرگذاری در مخاطبان، انجام شود.

ابوالفضل عباسی، مدیر فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه، پیشنهاد تشکیل ستاد دائمی بزرگداشت فردوسی جهت ایجاد هویت و تعلق خاطر دانشجویان به حکیم ابوالقاسم فردوسی و برنامه‌های تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد از جمله بردگیم، بازی اندروید، شب شعر طنز حماسی، مسابقه طراحی المان‌های افسانه‌ای شاهنامه، همایش علمی حکمرانی در شاهنامه و همایش علمی نقش شاهنامه در هویت اسلامی و ایرانی را ارائه داد.

عکاس: مرضیه کارگر