ارسال شده در تاریخ :

 

در روز چهارشنبه ۲ شهریورماه ۱۴۰۱ افتتاحیه طرح مکتب حبیب در محل تالار خیام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین مهدوی نسب رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، سردار رونده از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه، دکتر رضایی کرمانی مسئول مجمع بسیج استان،  دکتر اسدی رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، دکتر سید موسوی سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر شریعتی رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد حضور داشتند.

دکتر سید موسوی سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در ابتدا سخنان خود از برگزارکنندگان این جلسه تقدیر و تشکر کرد.

وی در ادامه اضافه کرد: با توجه به این که بیشتر از سه دهه از دفاع مقدس گذشته است، باید نسبت به بازخوانی برخی از قسمت‌های آن فضا و حال و هوا اقدام کرد.مکتب حبیب در واقع احیای همان فضای دوران دفاع مقدس است.

وی افزود: یکی از نکات مهم آن فضا ایمان به خدا بود که امروزه در زندگی شخصی و اجتماعی کمرنگ شده است و همه ما به حداقل‌ها اکتفا کرده‌ایم.

وی اشاره کرد: یکی از معانی تقوا نیز ایمان است که در آیات متعددی در قرآن کریم بدان اشاره شده است که اگر فردی ایمان داشته باشد هیچ مشکلی در زندگی برای او به وجود نمی‌آید و از جایی که گمان نمی‌کند به او روزی خواهد رسید که این روزی ممکن است معنوی یا مادی باشد.

وی همچنین تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های مکتب حبیب باید اعتقاد به حق باشد تا در ادامه آن توکل نیز شکل بگیرد تا بدون هراس بتوانیم کارها را پیش ببریم؛ البته توکل بدین معنا نیست که بدون مطالعه و مشاوره دست به هر کاری بزنیم.

در پایان از خداوند خواست با تقویت ایمان و اعتقاد به همه ما کمک کند تا بتوانیم در جمهوری اسلامی نقش آفرینی مثبتی داشته باشیم.

در ادامه جلسه دکتر رضایی کرمانی مسئول مجمع بسیج اساتید استان ضمن خوشامدگویی و خداقوت خدمت جبهه مقاومت دانشگاهیان این گونه ادامه داد: مبالغه نیست اگر گفته شود در طول دو سال و نیم فعالیت مکتب حبیب هزاران مقاله، نشست، دلنوشته و کتاب در مورد سردار دلها به نگارش درآمده است که تمام اینها به خاطر اخلاصی است شهید سردار سلیمانی داشته است و خداوند حکمت را از دل به زبان ایشان جاری کرده است.پرورش چنین شهیدی از ظرفیت‌های دوران دفاع مقدس است.

وی همچنین به این سخن از مقام معظم رهبری اشاره کرد که می‌فرمایند: به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنید به چشم یک مکتب و مدرسه درس آموز بنگرید.

همچنین تاکید کرد: شهید سلیمانی اسوه و الگوی کاملی برای همه است.ویژگی‌هایی همچون ولایت مداری، اخلاص، معنویت، روحیه مقاومت، تواضع و عشق به شهادت از جمله مواردی است که می‌توان از آن‌ها الگوبرداری کرد.

وی افزود: دیپلمات‌های داخل و خارج از کشور معتقدند که شهید سردار سلیمانی علاوه بر اینکه فرمانده نظامی بوده، دیپلمات برجسته‌ای نیز بوده است که این دو با هم به آسانی قابل جمع نیستند.

وی تاکید کرد: در دومین طرح مکتب حبیب که در حال برگزاری است بازخوانی شخص و شخصیت ایشان بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه ویژه داشت.

دکتر سیدین دبیر جبهه مقاومت دانشگاهیان نیز در ادامه توضیحاتی راجع به مکتب حبیب ارائه داد.

وی در ابتدا اشاره کرد: چهار روز بعد از شهادت حاج قاسم جلسه‌ای برگزار شد که در آن مسئولین نهاد، بسیج اساتید و دانشجویی حضور داشتند و نسبت به راه اندازی مجموعه‌ای برای ترویج مکتب شهید سلیمانی تصمیم گیری کردند.در تاریخ 16 اردیبهشت ماه 1399 کلیات این طرح به تصویب رسید.در 19 مرداد ماه 1399 نیز سند راهبردی این طرح به امضا چند تن از افراد موثر استانی رسید که به طرح حبیب رسمیت بخشید.

چشم انداز این طرح تحقق و فراگیری مکتب شهید سلیمانی با محوریت نخبگان است.

ماموریت این طرح تبیین، ترویج و گفتمان سازی مکتب شهید سلیمانی و انتقام سخت علیه دشمنان البته از نوع نرم است.

اهداف آن زمینه سازی تحقق سبک زندگی حاج قاسم، تشکیل شبکه فعالانه جبهه مقاومت،  زمینه سازی خروج کامل آمریکا از منطقه و کمک به تشکیل دولت مقاومت اسلامی در ایران و سایر کشورها است.البته این اهداف بلند مدت هستند اما مطمئن هستیم با سازماندهی نخبگان ایران و منطقه به این سمت پیش خواهیم رفت.

همچنین ارکان این مکتب عبارت است از: هیات امناء که مسئولین نهاد استانی، ریاست بسیج استان و دبیران و کارگروه‌ها است که به صورت موردی می‌توان از فرمانده سپاه، فرمانده ولی فقیه در استان نیز نام برد.

هسته مرکزی نیز در سطح دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد که یکی از انگیزه‌ها برای دومین دوره طرح مکتب حبیب شکل گیری هسته مرکزی در سطح استان است.

هسته مرکزی شورای سیاستگذاری و پنج کارگروه شبکه سازی، ترویج، تببین، تبلیغ و انتقام سخت را شامل می‌شود.

اهداف و اقدامات این طرح برای زمینه سازی تحقق سبک زندگی حاج قاسم؛ تدوین منظومه فکری و سیره عملی حاج قاسم، راه اندازی نهضت مردمی هنر انقلاب و سبک زندگی شهید، دوره‌ی توانمند سازی و تربیت مبلغ، اعطای نشان بین المللی شهید و تدوین کتب درسی و کتاب شهید است.

همچنین در کارگروه‌های مختلف جداولی مشخص شده تا مسیر جبهه مقاومت مشخص باشد.

وی در انتها اشاره کرد: از برکات اولین دوره طرح حبیب که در 24 و 25 شهریورماه 1400 در شرایط سخت کرونایی برگزار شد این بود که جمعی از دوستان فرهنگی در ارتباط با تغییر کتب درسی معارف اقدام کردند و قرار است سالانه کنفرانسی با این عنوان برگزار کنند تا مقدمات تغییر کتب درسی را فراهم کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این برنامه در روز اول برگزاری این طرح کارگاه‌هایی با موضوعات زیر اجرا شد:

کارگاه اول: نقش اساتید در تحقق تمدن نوین اسلامی در دانشگاه‌های جغرافیای مقاومت با سخنرانی دکتر حسن عباسی

کارگاه دوم: راهکارهای تقویت اقتصاد درون‌گرای کشورهای جغرافیای مقاومت با سخنرانی دکتر عبدالملکی

کارگاه سوم: شهادت و تمدن نوین با سخنرانی حجت الاسلام دکتر بابایی

کارگاه چهارم: بحث و هم اندیشی پیرامون تشکیل هسته‌های دانشگاهی و شبکه سازی اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های حوزه مقاومت

ادامه کارگاه‌ها نیز در روز پنجشنبه 3 مردادماه 1401 برگزار خواهد شد.

خبرنگار: فائزه قنبری

عکاس: آرش قربانعلی زاده و سید علی توکلی

 

habib5

habib4

habib3

habib1

 

habib6

habib7

 

habib9

habib8