ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، نشست کارشناسی علل وقوع سیل‌های اخیر ایران از دیدگاه منابع طبیعی روز سه‌شنبه 27 فروردین‌ماه 98 در آمفی‌تئاتر دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

این نشست که با حضور بیش از 50 نفر از اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، پژوهشکده محیط‌های خشک دانشگاه آزاد و  پیام نور، مدیران و کارشناسان ادارات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، هواشناسی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل محیط‌زیست و شرکت سهامی آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار شد، علل اصلی وقوع سیل از جنبه‌های مختلف عوامل فیزیکی، پیامدهای اجتماعی –  اقتصادی و مباحث مدیریتی جهت مقابله و کاهش اثرات سیلاب‌های اتفاق افتاده موردبررسی و تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت و ریشه‌ها و علل اصلی آن‌ها بحث و بررسی شد.

اکثریت شرکت‌کنندگان در این نشست معتقد بودند: علت اصلی این حوادث، تخریب منابع طبیعی موجود در حوزه‌های آبخیز بالادست رودخانه‌ها به‌ویژه پوشش گیاهی و خاک می‌باشد که باعث شده این حوزه‌ها توانایی جذب آب حاصل از بارش را نداشته باشند و بخش عمده بارش‌ها به رواناب و سیل تبدیل گردد. البته عواملی همچون تغییر اقلیم و نیز تصرف و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه نیز به‌عنوان عوامل تشدیدکننده خسارات سیل نقش داشته‌اند.

حاضرین در این نشست راهکار اصلی مدیریت و کاهش خسارات سیل در کشور را توجه به ریشه اصلی آن یعنی حفظ پوشش گیاهی و خاک حوزه‌های بالادست رودخانه عنوان نمودند  که می‌تواند به‌عنوان یک راهکار پایدار و درازمدت تأثیر قابل‌توجهی در کاهش وقوع سیلاب‌های خسارت‌بار و هدر رفت آب‌وخاک داشته باشد.

 841975

841976