ارسال شده در تاریخ :

به دنبال اجرای موفق طرح توسعه دانش فنی کاتالیست واحد RFCC پالایشگاه شازند اراک توسط دانشگاه فردوسی مشهد و برگزیده شدن این طرح به‌عنوان طرح برگزیده دانشگاهی کشور در سال 1397 در نامه‌ای از سوی دکتر برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دکتر علی نخعی پور دانشیار گروه آموزشی شیمی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد و مجری این طرح تقدیر شد.

 در این تقدیرنامه آمده است:

جناب آقای دکتر علی نخعی پور

مجری محترم طرح برگزیده دانشگاهی سال 1397

توسعه دانش فنی کاتالیست واحد RFCC پالایشگاه شازند اراک

نظر به تلاش‌های مستمر جناب‌عالی در ارتباط صنعت و دانشگاه و فعال ساختن ظرفیت‌های بالقوه و استفاده‌ی مطلوب از فرصت این عرصه در جهت عرضه فناوری و تبدیل علم به عمل، بدین‌وسیله مراتب تقدیر و تشکر این وزارت از طرح فوق به عمل می‌آید.

امید آن داریم حلقه ارتباط صنعت و دانشگاه با دستان توانایتان، بیش از بیش تقویت شود.

از خداوند متعال برای جناب‌عالی، موفقیت روزافزون و بهروزی مسألت داریم.

مسعود برومند

معاون پژوهش و فناوری وزرت علوم، تحقیقات و فناوری

لازم به ذکر است کراکینگ کاتالیزوری بسترسیال (RFCC) یکی از مهم‌ترین واحدها و فرآیندهای تبدیل کاتالیستی در جهان محسوب می‌شود که مواد سنگین و کم‌ارزش نفتی را به مواد سبک‌تر و باارزش‌تر تبدیل می‌کند. امروزه به دلیل افزایش مصرف سوخت در جهان و نیاز به تبدیل مواد سنگین به مواد سوختی سبک نیاز به این فرایند بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

واحد RFCC پالایشگاه شازند اراک با ظرفیت ۹500۰ بشکه در روز به‌منظور تبدیل مخلوطی از نفت کوره تصفیه‌شده به محصولات سبک‌تر و باارزش مانند گاز مایع، بنزین و دیزل سبک طراحی و ساخته‌شده است. در این واحد از فرآیند شکست کاتالیستی بسترسیال استفاده‌شده و در حال حاضر بزرگ‌ترین واحد پالایشگاهی شکست کاتالیستی در کشور می‌باشد. این واحد به‌منظور تولید حداکثر بنزین طراحی گردیده است، بطوریکه قادر به تولید حدود ۸ میلیون لیتر بنزین با اکتان بالا می‌باشد. این واحد بزرگ‌ترین واحد مصرف‌کننده کاتالیست کشور است که در سال حدود 8 الی 10 هزار تن کاتالیست مصرف می‌کنند. تاکنون کاتالیست های این واحد از شرکت‌های بین‌المللی تأمین می‌شده است. نظر به وجود معادن عظیم مواد اولیه این نوع کاتالیست در کشور، امکان فرمولاسیون و تولید این نوع کاتالیست در مقیاس‌های آزمایشگاهی و پایلوتی در دانشگاه فردوسی مشهد به انجام رسید.

lohnakhaee