ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد آیین اختتامیه سی‌وسومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، شامگاه روز یکشنبه 27 آبان ماه 1397 در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درآیین اختتامیه سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت ضمن قدردانی از برگزاری این جشنواره اظهار نمود: جشنواره قرآن و عترت یکی از بادوام‌ترین و مستمرترین رویدادهای فرهنگی کشور است. هم‌چنین این جشنواره پرمخاطب‌ترین رویداد است و متنوع‌ترین فعالیت‌ها در مجموعه این رویداد انجام می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفتمان سازی قرآنی را از شاخص‌های موردنظر وزارت اعلام کرد و گفت: رشد و ترویج فضائل قرآنی در محیط دانشگاهی دغدغه همه قرآن دوستان است و دغدغه اصلی نظام آموزش عالی کشور ورود حداکثری دانشجویان به فضای قرآنی است و عنوان کرد: در جشنواره قرآن و عترت شاهد تنوع خلاقیت و نوآوری در بین دانشجویان هستیم.

وی اظهار کرد: در دانشگاه‌ها و حوزه نظام آموزش عالی کشور، از یک تنوع و ظرفیت قابل‌توجه به لحاظ فکری اعم از اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان برخوردار هستیم. توجه به آموزه‌های قرآن در فضای امروز جامعه ضرورت دارد. هم چنان‌که اهتمام ویژه و مؤثری در این خصوص در بخش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها شاهد هستیم.

دکتر غفاری تصریح کرد: بیش از 70 درصد از 4000 کانون فرهنگی زیرمجموعه وزارت علوم، در حوزه علوم قرآنی و دینی فعالیت می‌کنند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت ترویج و آموزش معارف قرآنی، بیان کرد: معارف و آموزه‌های قرآنی نه‌فقط در سطح نظر و ایده بلکه باید در برنامه عملی و سبک زندگی دانشجویان متجلی شود.

دکتر حمیدرضا طاهری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر اجرایی سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نیز در این جشنواره بیان کرد: جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور بزرگ‌ترین رویداد دینی دانشگاه‌های کشور است که سی و سومین دوره آن در چهار مرحله دانشگاهی، منطقه‌ای، سراسری و ملی در کلیه دستگاه‌ها اعم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد بابیان اینکه این جشنواره که نقطه عطف فعالیت‌های دینی و قرآنی دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود اظهار کرد: در این جشنواره سعی شده تا باهدف نشر و گسترش فرهنگ قرآن و عترت در دانشگاه‌های سراسر کشور، همه‌ساله به میزبانی یکی از دستگاه‌های عضو شورای هماهنگی، فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها به اجرا درمی‌آید.

وی از برگزاری این جشنواره در دانشگاه فردوسی مشهد ابراز خشنودی کرد و افزود: در بخش آوایی 320 شرکت کننده ، در 9 رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل، دعا و مناجات خوانی، تواشیح و هم‌خوانی و اذان در دو بخش برادران و خواهران و با حضور 20 داور برجسته و صاحب‌نام کشور طی دو روز رقابت سالم و معنوی ارزیابی شدند.

دکتر طاهری همچنین اعلام کرد: در بخش معارفی جشنواره نیز 205 دانشجوی در 9 رشته آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن، آشنایی با مفاهیم نهج‌البلاغه، آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه، آشنایی با احادیث اهل‌بیت (ع)، آشنایی با سیره معصومین (ع)، حفظ موضوعی، احکام پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی-ایرانی روز شنبه 26 آبان در آزمون کتبی شرکت کردند. همچنین درمجموع 245 دانشجوی دختر و پسر در بخش‌های چهارگانه پژوهشی، فناوری، هنری و ادبی به مرحله ملی راه یافتند که پس از داوری آثار طی روزهای 14 تا 18 آبان ماه از 48 برگزیده این بخش‌ها در آئین افتتاحیه این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به‌ضرورت بازبینی و بازتعریف فعالیت‌های قرآنی و دینی در با اشاره به مشارکت بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو در این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره یکی از گسترده‌ترین فعالیت‌های دینی و مذهبی در دانشگاه‌ها است که بیشترین مخاطب برای حضور در آن مشارکت می‌کنند و باید برگزاری چنین برنامه‌های پرمخاطبی در دانشگاه‌های کشور رواج بیشتری پیدا کند.

وی افزود: در حال حاضر جریان سلطه‌جوی فرهنگ غربی به دنبال معرفی و شناساندن دانشگاه‌های کشور به‌عنوان محل ترویج فرهنگ غربی است و در همین راستا کوچک‌ترین حرکت‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها را بزرگ‌نمایی می‌کنند، اما برگزاری چنین برنامه‌هایی و مشارکت بی‌نظیر دانشجویان بیانگر این است که دانشگاه‌های ما تسلیم فرهنگ غربی نخواهند شد.

حجت‌الاسلام رستمی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی اکثریت فضاهای دانشگاهی اهل انس با قرآن هستند، خاطرنشان کرد: اکثریت جامعه دانشگاهی ما انسان‌های معتقد، خداجو و اهل گرایش به معنویات هستند اگرچه ممکن است در ظاهر این گرایش‌ها شکل متفاوتی داشته باشند اما در کل مشارکت بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو در برنامه‌های قرآنی بیانگر این مهم است که فضاهای دینی در دانشگاه‌های ما وجود دارد و ما باید بیش از گذشته مروج این فضاها باشیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بر ضرورت بازبینی برگزاری فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: خوشبختانه فضای معنوی خوبی در دانشگاه‌ها حاکم است اما باید تلاش‌های بیشتری برای گسترش فعالیت‌های مذهبی انجام بدهیم و بازتعریف این نوع فعالیت‌ها امکان مشارکت بیشتری فراهم شود.

وی در ادامه افزود: وجود فضاهای معنوی فعلی در دانشگاه‌ها نیز برآمده از کانون‌ها و مجموعه‌های کوچک دانشگاهی هستند و خواسته ما این است که این نوع فعالیت‌ها در دانشگاه‌ها توسعه بیشتری داشته باشند تا بتوانیم شاهد جهش بیشتری در عرصه قرآنی و توسعه بنیادی آن در این مراکز باشیم.

حجت‌الاسلام رستمی رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در پایان با اشاره به‌ضرورت بازبینی و بازتعریف فعالیت‌های قرآنی و دینی در دانشگاه‌ها گفت: در دوره‌های بعد باید فعالیت‌های قرآنی نظیر جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان بازتعریف و بازبینی شود تا این برنامه‌ها ارتقای بیشتری در دانشگاه‌ها داشته باشند.

لازم به ذکر است سی‌وسومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد در ۶ بخش پژوهشی، فناوری، ادبی، هنری، آوایی و معارفی برگزار شد که درنهایت ۱۱۴ نفر به‌عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند.

در این جشنواره تمامی دانشجویان کشور از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌ها حضور پیدا کردند و پس از برگزاری در سطح منطقه، برگزیدگان آن در دانشگاه‌های زیرمجموعه دو وزارتخانه علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت جداگانه در سطح ملی به رقابت پرداختند.

تعداد شرکت‌کنندگان این جشنواره از مرحله دانشگاهی تاکنون ۳۵۰ هزار نفر بود که از این تعداد ۶۴۰ نفر برگزیده به مرحله ملی وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی رسیدند که در سطوح مختلف به مرحله نهایی جشنواره قرآن و عترت راه پیدا کردند.

این جشنواره در ۶ بخش پژوهشی، فناوری، ادبی، هنری، آوایی و معارفی برگزار شد که درنهایت ۱۱۴ نفر به‌عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند و در مراسم اختتامیه از آنان تقدیر شد.

ارسال‌کننده خبر: یعقوب پور

عکس: شهابی

q897110

q897115

q897120

q897125

q897130

q897135