ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، با تلاش واحد ویژه باغبانی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، نمونه‌های قارچ صدفی صورتی در گلخانه‌های این واحد خدمات تخصصی، تولید و برداشت شد.

در تولید این‌گونه قارچ تعدادی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی علاقه‌مند دانشکده کشاورزی همکاری داشتند که طی تلاش و مراقبت در یک دوره سه‌ماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گردید.

 به گفته مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد,  ویژگی عمده این تلاش ارزنده، مشارکت دانشجویان در مهارت‌آموزی و حضور در دوره سه‌ماهه کسب تجربه به شکل تئوری و عملی است، به‌نحوی‌که در تهیه و فرآوری کمپوست، مایه‌زنی، تهیه اسپاون (بذر قارچ)، پاستوریزه‌کردن بستر تا مرحله برداشت محصول، دانشجویان باعلاقه و شوق، حضوری مؤثر داشته‌اند.

وی افزود: قرار است در راستای مهارت‌آموزی به دانشجویان، مدرسه فصلی قارچ راه‌اندازی و به ارائه آموزش‌های کاربردی مبادرت نماید. در این مدرسه، دانشجویان در هر مرحله و در هر فصل با پرورش و تولید یک‌گونه قارچ آشنا و مهارت اندوزی خواهند داشت.

مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی افزود، فقط چند استان حائز دانش و مهارت تخصصی و فنی کشت و پرورش آن هستند و در شهر مشهد نیز تاکنون به‌ندرت تولیدشده است.

قارچ صدفی صورتی یا سالمون (Plearotus-djamor) شامل مخلوطی از قارچ‌های صدفی صورتی‌رنگ است. گونه‌های قارچ صدفی صورتی‌رنگ معمول‌ترین قارچ‌های صدفی وحشی در تمام نواحی آب و هوایی گرمسیری دنیاست. قارچ صورتی دارای خاصیت دارویی و سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان، مواد معدنی، ترکیبات داروئی و عناصر مهم می‌باشد که می‌تواند در فراورده‌های غذائی و درمانی مورداستفاده قرار گیرد.

لازم به ذکر است،  در تولید این گونه از قارچ صدفی ، دکتر جواد جانپور  از محققین  مرکز خدمات تخصصی قارچ های خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با واحد ویژه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد همکاری داشته اند.