ارسال شده در تاریخ :

به‌منظور آشنایی با وضعیت کشاورزی شهرستان چناران، هیئتی مرکب از رئیس و تعدادی از اعضاء هیئت‌علمی و متخصصین دانشکده کشاورزی و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر نظامی، دکتر داوری، دکتر نباتی و مهندس اسکوئیان از واحدهای کشاورزی این شهرستان بازدید کردند.

در بازدید مذکور، با برخی از مسئولان و دست‏اندرکاران کشاورزی در خصوص تنوع محصولات، آفات و بیماری‌ها، بهبود کشاورزی در منطقه و انتظارات و خواسته‌های کشاورزان به گفتگو و تبادل‌نظر پرداخته شد هیئت اعزامی ضمن معرفی توانمندی‌ها و قابلیت‏های علمی و تخصصی دانشگاه آمادگی خود را برای راهنمایی و همراهی با کشاورزان منطقه اعلام نمودند.

میانگین تولید گندم در شهرستان چناران مناسب است. در این راستا برداشت گندم با عملکرد بیش از 10 تن در هکتار توسط کشاورزان پیشرو و عملکرد بین 7-5 تن در هکتار توسط برخی از کشاورزان دیگر قابل‌توجه می‌باشد. در مواجه حضوری با کشاورزان خرده‌مالک روستای شترپا نیاز به حمایت جهت اجرای سیستم آبیاری تحت‌فشار و استخر آب به‌شدت احساس شد و شایسته است مشابه با حمایت‏هایی که از برخی کشاورزان خرده‌مالک جهت احیای قنوات در دامنه کوه‌های بینالود توسط مهندسان بسیج سازندگی و آستان قدس رضوی به‌خوبی انجام‌شده و جای تقدیر دارد، از این کشاورزان نیز حمایت‏های بیشتری صورت پذیرد. همچنین مشکلات روستائیان در خصوص پرورش و تولید دام سبک موردبررسی قرار گرفت. این روستا دارای بیش از 3000 دام سبک می‏باشد و مقرر شد که با مشاوره‏های علمی و عملی متخصصان علوم دامی دانشکده کشاورزی نسبت به کاهش مشکلات آن‌ها اقدام شود. نکته قابل‌توجه در این بخش تأکید روستائیان بر ماندن در روستا و تولید محصولات کشاورزی بود، باوجوداین مهاجرت به شهر را به دلیل کافی نبودن امکانات و کمبود درآمد خود اجتناب‌ناپذیر می‌دانستند.

وجود انگل جالیز در مزارع گوجه‌فرنگی نیز ازجمله مواردی است که کشاورزان را دچار مشکل می‌کند. مطالعات متعددی بر روی این انگل در دانشکده کشاورزی انجام‌شده و لازم است که تحقیقات کاربردی جهت رفع این مشکل به‌صورت متمرکز اجرا شود. علاوه بر این رعایت تاریخ کاشت و مدیریت زراعی مناسب گوجه‌فرنگی جهت پرهیز از برخورد با سرمای زودرس پاییزه ضروری می‌باشد. وقوع سرماهای بین 5-1 درجه سانتی‌گراد در اواسط مهرماه سبب بروز خسارت شدید به مزارع گوجه‌ای شد که با تأخیر کشت‌شده بودند و متأسفانه کشاورزان را با ضرر و زیان مواجه ساخت.

کاربرد نیتروژن آلی ازجمله مواردی است که در سال‌های اخیر موردتوجه قرارگرفته و دریکی از باغات گلابی این شهرستان توسط یکی از شرکت‏های فناوری دانشگاه فردوسی مشهد به‌صورت پایلوت در حال اجرا است. همچنین استفاده از عناصر کم‌نیاز و کودهای تولیدی شرکت مذکور در احیاء و بهبود این باغ مؤثر بوده است. وجود آفت سِنک در بقایای محصول کلزا و سم‌پاشی جهت کنترل آن‌ها، منجر به بروز مشکل در استفاده از بقایای مذکور در تغذیه دام می‏شود و ازاین‌رو لازم است که این آفت به روش‌های دیگری کنترل شود. بیماری آتشک نیز ازجمله بیماری‌هایی است که به درختان گلابی منطقه آسیب فراوانی می‌زند و لذا ضروری است که این مهم موردتوجه قرار داشته باشد.

841051

841052

841053