ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، اجرای پروژه طراحی و ساخت سم‌پاش هوشمند باغی توسط عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با موفقیت به پایان رسید.

دستگاه ساخته‌شده در مجموعه کارگاه‌های مهندسی بیوسیستم دانشکده و پس‌ازآن در محوطه فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد، راه‌اندازی گردید و مورد ارزیابی و استقبال کارشناسان شرکت توسعه صنعت و کشاورزی طلای سپید شرق قرار گرفت.

دکتر رسول خدابخشیان در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در تکمیل این خبر اظهار داشت: کشاورزی دقیق، نوعی کاربرد فناوری و مفاهیم اساسی را ترسیم می‌کند که با در نظر گرفتن همه جنبه‌ها و برای رسیدن به تولید مناسب و با رعایت مسائل زیست‌محیطی تغییرات مکانی و زمانی را مدیریت می‌کند. در سم‌پاش‌های معمول تنظیمات به‌صورت دستی است، مقدار سم با توجه به نیاز و به مقدار مناسب استفاده نمی‌شود و خروجی سم‌پاش‌های معمول را پس از روشن کردن نمی‌توان تنظیم کرد و تا انتهای کار به‌صورت ثابت باقی می‌ماند. بنابراین مقدار معنی‌داری سم بین دو درخت و در فضای آزاد بالای درخت و پایین درخت هدر می‌رود. به‌منظور افزایش دقت و کارایی سم‌پاشی، ساخت و ارزیابی سم‌پاش باغی ویژه مکانی (با استفاده از فناوری حسگر) به‌منظور کاهش آلودگی محیط‌زیست توسط سموم نباتی و مقابله مؤثر با آفات انجام شد.

وی افزود: با توجه به اینکه، به تکنولوژی ساخت این دستگاه به‌عنوان یکی از دستگاه‌های موردنیاز بخش کشاورز کشور، دست پیداکرده‌ایم، با حمایت سازمان‌های دولتی و بخش خصوص در حوزه کشاورزی، امکان تولید انبوه این دستگاه در داخل کشور وجود دارد. خاطرنشان می‌گردد که در اجرا و پیشبرد این طرح، از همکاری آقای مهندس مقیمی نیز استفاده‌شده است.

لازم به ذکر است، این طرح به‌صورت یک طرح فناورانه توسط دکتر رسول خدابخشیان، عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم و دکتر سید مرتضی جواد پور، عضو هیئت‌علمی مجتمع آموزش عالی گناباد به با حمایت شرکت توسعه صنعت و کشاورزی طلای سپید شرق برای اولین بار در کشور اجرا گردید.