ارسال شده در تاریخ :

اجرای پروژه طراحی و ساخت وسیله گرفتن حشرات زنده با مکش هوا توسط عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با موفقیت به پایان رسید. دستگاه ساخته‌شده در محوطه فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد، راه‌اندازی گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، این طرح به‌صورت یک طرح نوآورانه و فناوآرنه توسط دکتر رسول خدابخشیان، عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم و خانم هاجر سادات سید علی بیک لواسانی، دانشجوی کارشناسی مهندسی بیوسیستم برای اولین بار در کشور اجرا گردید. طبق گفته مجری این طرح، امروزه شاهد استفاده از حشره‌کش‌های شیمیایى و کشته شدن حشرات در طیفی وسیع هستیم. همچنین متخصصان حشره‌شناسی و دانشجویان رشته گیاه‌پزشکی نیاز به زنده گیرى حشرات -گاه سمى- در اندازه‌های مختلف دارند. حشره گیری در حال حاضر در ایران برای حشرات ریز با آسپیراتور و برای بقیه حشرات با دست انجام می‌گیرد. با استفاده از این دستگاه محیط‌زیست، حشرات و یا کاربر (با سم یا نیش حشره) آسیب نمی‌بینند. با بررسی‌های انجام‌شده کاستی‌های طرح‌های پیشین شناسایی و در طرح پیشنهادی علاوه بر بومی‌سازی دستگاه این کمبودها هم رفع شدند. مهم‌ترین مسئله کاربردی نبودن طرح‌های پیشین و همچنین عدم امکان استفاده متخصصان از آن‌ها است. طرح پیشنهادی به‌طور خاص برای گیاه‌پزشکان و حشره شناسان طراحی‌شده است. طراحی ارگونومیک دسته به کاربر امکان استفاده طولانی‌مدت از دستگاه را می‌دهد. لامپ LED در مکان مناسبی برای استفاده در شب طراحی‌شده است. هدف اصلى این پروژه کمک به متخصصان گیاه‌پزشکی و حشره‌شناسی در زنده گیری حشرات است. درعین‌حال، با تجاری‌سازی این محصول و ترغیب مردم به استفاده از این دستگاه می‌توان مصرف حشره‌کش‌های شیمیایی را کاهش داد و به محیط‌زیست کمک کرد.

دکتر رسول خدابخشیان در تکمیل این خبر اظهار داشت: با توجه به اینکه امروزه مهارت افزایی و مهارت‌آموزی در دوران دانشجویی زمینه اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی دانشجویان را فراهم می‌نماید لذا در این طرح از همکاری دانشجوی کارشناسی مهندسی بییوسستم در قالب یک طرح مهارت‌آموزی دانشجویی استفاده گردید.