ارسال شده در تاریخ :

سخنرانی دکتر مجید عزیزی استاد دانشگاه فردوسی مشهد و همکار مدعو گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم با موضوع تولید و فرآوری گیاهان دارویی و تنگناهای آن به همت شاخه علوم باغبانی گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم، در تالار اجتماعات فرهنگستان برگزار شد.

دکتر مجید عزیزی در سخنرانی خود اظهار داشت: 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته‌شده جهانی در ایران است که می‌تواند یکی از مزایای تولید گیاهان دارویی باشد. در ایران غنای گونه‌ای و تنوع زیستی داریم. ایران دارای 8000 گونه گیاهی است که دست‌کم دو برابر قاره اروپا تنوع دارد. گیاهان دارویی گیاهانی هستند که در اندام‌های خود مواد موسوم به مواد مؤثره تولید می‌کنند که این مواد اثرات فیزیولوژیک خاصی را بر موجودات زنده باقی می‌گذارند. این گیاهان صرفاً درزمینهٔ مواد غذایی استفاده نمی‌شوند بلکه درزمینهٔ ­های مختلف آرایشی و بهداشتی به کار می‌روند. سه بخش کلیدی گیاهان دارویی بخش‌های کشاورزی، پزشکی و داروسازی و صنعت هستند. این بخش‌ها مثل چرخ‌دنده عمل می‌کنند و به هم وابسته‌اند و باید هماهنگ باشند. ما می‌توانیم بسیاری از گیاهان را تولید کنیم و سهم قابل‌توجهی از تجارت جهانی را به خود اختصاص دهیم. به نظر سخنران، ایران یکی از کشورهای مهم در تولید مرکبات هست اما به علت کمبود تجهیزات، امکان تولید اسانس مرکبات را ندارد. برخی از گیاهان دارویی در ایران مانند باریجه و زیره سیاه درخطر انقراض هستند.

ایشان همچنین اظهار نمود: درزمینهٔ فرآوری گیاهان دارویی پیشرفت کرده‌ایم ولی درزمینهٔ استانداردسازی عقب هستیم.

ایشان تأکید کرد که توجه همه‌جانبه به حوزه گیاهان دارویی ازنظر ارزآوری اقتصادی، رفع مشکل اشتغال، استفاده بهینه از زمین‌های کم‌بهره، مقابله با تغیرهای اقلیمی و درنهایت افزایش سطح سلامت جامعه، یکی از مهم‌ترین سیاست‌های کلان در بخش کشاورزی است.

ارسال کننده خبر : آمار