ارسال شده در تاریخ :

روز دوشنبه 27 تیرماه 1401 همزمان با عید سعید غدیر خم، نخستین طرح ملی ضیافت ایثار در بخش برادران، با هدف بصیرت‌افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر، با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سید فردین تقی زاده مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر ابوالفضل غفاری معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه و جمعی از دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در ابتدای مراسم، دکتر غفاری ضمن خیر مقدم به مهمانان و مدعوین و با اشاره به میزبانی این طرح توسط دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما امروز میزبان شما هستیم و به این میزبانی افتخار می کنیم تا بتوانیم چند روزی به شما یادگاران جبهه و جنگ خدمت کنیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه خاطر نشان کرد: نکته مهمی که مربوط به امروز می باشد، «الیوم» است. «الیوم» مربوط به روز غدیر هست؛ روزی که آخرین قطعه پیام الهی برای هدایت بشر در پازل دین و نقشه دین به بشریت عرضه شده است. دینی که از امروز به بعد عرضه شده است با قبل تفاوت دارد و خداوند متعال می فرماید دین شما از امروز کامل شد و آخرین قسمت آن بر شما معرفی شده است. با پذیرش این دین از شما راضی می شوم و از دین قبل از هدایت از شما راضی نیستم. بنابراین ما باید شکرگزار باشیم که این پیام را دریافت کردیم؛ جزو شیعیان باشیم و خدا را با این دین از خودمان راضی کنیم.

غفاری تصریح کرد: ما هر کدام عادت هایی داریم و عادت‌ها چیزهایی هستند که به راحتی از ما سر می‎زنند. عادت هایی هستند که در کنارشان رنج هایی هم هست و ما به این خاطر که به این رنج ها عادت کرده ایم، آن ها را تحمل می کنیم.

وی افزود: ما یک عادت دیگر هم داریم، عادتی بزرگ که در زندگی اجتماعی هر روز تکرار می شود و هر روز با آن زندگی می‌کنیم و هر روز از آن رنج می بریم اما چون به آن عادت کرده ایم در کنار آن راحتیم. عادت هایی را که در کنار رنج هستند عادت های فلاکت بار می گوییم. ما دچار راحتی های فلاکت بار زیادی، به صورت جزیی و شخصی و به صورت کلی و اساسی هستیم. جهان امروز یک راحتی فلاکت بار بزرگ دارد که ما را در بر گرفته است و شاید بعضی از ما هیچ وقت احساس نکنیم برای ما این رنج بزرگ نیز قرار دارد. آن رنج بزرگ که جهان با آن درگیر است که با راحتی پیوند خورده است، محروم بودن از امام زمان است.

دکتر غفاری در پایان خاطرنشان کرد: راحتی فلاکت بار یک پیام دارد. پیام این است که ما باید تغییر ایجاد کنیم تا از راحتی های فلاکت بار نجات پیدا کنیم. نقش ما در این جهانی که به این وضعیت عادت کرده این است که پیشگامان این تغییر باشیم، راه شهدا را ادامه دهیم، هدایتگر و اصلاحگر باشیم و زمینه های ایجاد تغییر را فراهم کنیم. ما برای تغییر باید اطرافیان را به این موضوع برسانیم که این جهان، جهان مورد انتظار نیست و باید تغییر کند.

در ادامه دکتر عبدالحسین کلانتری با ابراز خوشحالی از حضور در بین دانشجویانی که یادگار ایثار و شهادت و جهاد هستند گفت: پاسداشت رنگ و بوی ایثار و شهادت و فرزندان ایثار و شهادت، پاسداشت شهداست. اگر تنها سخنان امام و رهبری را سر لوحه سیاست ها و برنامه های خود قرار دهیم گام های زیادی را در عرصه های مختلف در حوزه دانشگاه بر خواهیم داشت. فرزندان شاهد و ایثارگر تداوم بخش فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه ها هستند. شاید جنگ خاتمه یافته باشد اما جهاد همچنان ادامه دارد. در واقع فرزندان شاهد و ایثارگر می توانند روایتگر مجاهدت های خاموش شهدا باشند، مجاهدت هایی که به تصویر کشیده نشده است.

کلانتری اضافه کرد: در دوره‌ای که تاکید می‌شود در حوزه جهاد تبیین گام بردارید، پرچم داران این عرصه شما دانشجویان عزیز هستید. روایت‌های خاموش باید توسط شما به نطق در بیاید. گام دوم انقلاب اسلامی که به جهاد علمی اختصاص دارد نیز محتاج فرهنگی است که ریشه در فرهنگ ایثار و شهادت دارد و دانشجویان منتسب به این خانواده ها می توانند تحول عمیقی را در این عرصه نشان دهند. شما دانشجویان شاهد و ایثارگر سرمایه های نمادین این کشور هستید؛ فراتر از سرمایه های فرهنگی. سرمایه های نمادین هویت یک کشور را شکل می دهد، افق گشاست و معطوف به گذشته نیست، افق آینده را تصویر می کند و در آن مسیر گام بر می‌دارد.

وی در پایان سخنان خود افزود: شبکه سازی و هم افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقیاس دانشگاهی، استانی و ملی بسیار راه گشا است. اگر فرهنگ ایثار و شهادت توسط شما در مقیاس دانشگاهی، استانی و ملی بسط و گسترش یابد بسیاری از مسائل این حوزه در دانشگاه‌ها کم خواهد شد. وقتی پای شهدا به میان می آید بسیاری از مسائل منحل می شود لذا باید کانون‌های شهدا و ایثارگر توسعه یابد و برنامه‌های مرتبط با آن گسترش یابد. گام های علمی نیز باید مبتنی بر ایثار و شهادت باشد و ما به روحیه جهادی و ایثار نیاز داریم.

دکتر سید فردین تقی زاده در ادامه این مراسم گفت: دومین طرح ملی در حوزه شاهد و ایثارگر، برگزاری «سومین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر» بعد از یک وقفه ۹ ساله به میزبانی دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان است که در دو بخش خواهران و برادران در هفته اول شهریور ماه برگزار می شود و دانشگاه اصفهان میزبان خواهران و دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان برادران دانشجوی شاهد و ایثارگر خواهد بود.

وی تصریح کرد: سومین برنامه طرح ملی «جایزه سردار شهید سلیمانی» است که این طرح برای نخستین بار برای نخبگان علمی شاهد و ایثارگر کشور که وارد دانشگاه می شوند و دارای رتبه زیر 500 در رشته های ریاضی، تجربی و انسانی و رتبه زیر 300 در رشته زبان های خارجی و هنر باشند اجرا می شود. هم چنین این طرح برای رتبه های 1 تا 5 در مقطع کارشناسی ارشد و 1 تا 3 در مقطع دکتری در هر کد رشته در نظر گرفته شده است. همچنین اگر این دانشجویان شاهد و ایثارگر بتوانند در ادامه تحصیلشان جزو ۱۰ درصد اول کلاس یعنی جزو نفرات اول تا سوم کلاس باشند می توانند تا پایان دوره به مدت 48 ماه بورس کمک هزینه تحصیلی را دریافت کنند.

تقی زاده ادامه داد: برنامه «جشنواره ملی قرآنی، فرهنگی، هنری ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر» یکی دیگر از برنامه هایی است که امسال با کمک حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که حامی حوزه شاهد و ایثارگر هستند، از ابتدای مهرماه در دانشگاه هنر تهران اجرا خواهد شد.

مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر همچنین با اشاره به برگزاری طرح ملی «ضیافت ایثار» خاطر نشان کرد: این طرح با هدف بصیرت‌افزایی، زمینه‌سازی فعالیت گروهی و شبکه‌سازی دانشجویان شاهد و ایثارگر با حضور ۳۲۰ نفر برای گروه‌های خواهران و برادران تدوین شده است تا دانشجویان شاهد و ایثارگر از سراسر کشور با یکدیگر آشنا شوند و کانون‌های ایثار و شهادت را با قدرت تشکیل دهند و طرح های رفع آسیب‌ها و چالش‌های موجود ارائه دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رستمی بعنوان دیگر سخنران این مراسم اظهار کرد: خودمان را باید برای اتفاقات بزرگ آماده کنیم. شهیدانه زندگی کردن شهادت می آورد. راه میانبر آماده شدن امام رضا (ع) است و چه خوب است امام رضا (ع) واسط امور ما باشد. در این دوره باید از نظر محتوای کلاس های آموزشی بهره برد و همچنین از وجود امام رضا (ع) بهره برد. از امام رضا (ع) چیزی بخواهید که از دیگران نمی شود گرفت.

در پایان این مراسم شرکت کنندگان، ضمن قرائت فاتحه و عرض سلام به سرور و سالار شهیدان، در مقبره شهدای گمنام دانشگاه با آرمان های والای شهدا تجدید میثاق نموده و یاد و خاطره آنها را گرامی داشتند.

p1

p2

p3

p4

p5