ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، طرح پایش سلامت اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برای دانشگاهیان در حال برگزاری می باشد.

در این راستا روابط عمومی دانشگاه گفتگویی باخانم دکتر کیوانفر مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد انجام داده است که این گفتگو در ذیل درج‌شده است.

اندیشه راه‌اندازی طرح پایش سلامت با چه هدفی شکل گرفت؟

سال گذشته سالی پرحادثه برای جامعه دانشگاهی بود؛ سالی که با از دست دادن اساتید و کارکنان دانشگاه همراه بود. ضایعه درگذشت این عزیزان، مسئولین دانشگاه، به‌ویژه ریاست محترم دانشگاه را بر آن داشت تمهیدی اندیشیده شود. گاهی درگیری‌ها و اولویت‌های فکری دانشگاهیان، به‌ویژه اساتید در سطحی است که مجال صرف وقت برای چک کردن سلامت خود را ندارند. لذا رایزنی‌هایی با دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت که در حداقل زمان ممکن، بیشترین آزمایش‌ها سلامت در محیطی آرام و بی تنش با حداقل هزینه و با تعیین وقت قبلی برای خانواده بزرگ دانشگاه صورت گیرد.

چه کسانی می‌توانند از این طرح استفاده کنند؟

این طرح برای کلیه اعضای هیئت‌علمی شاغل و کارمندان رسمی تا پیمانی و قراردادی به ترتیب اولویت پیشکسوتی در نظر گرفته‌شده است. به‌این‌ترتیب که بر اساس اولویت سنی، از پیشکسوتان تا جوانان هر دانشکده، نامه‌ای از سوی روابط عمومی و حوزه ریاست به پرتال آن‌ها ارسال می‌شود و چگونگی روند شرکت در طرح را با جزئیات ارائه می‌دهد.

استاندارد این طرح چگونه تائید می‌شود؟

این طرح، استاندارد طرح جهانی کوهورت است؛ شرایطی استاندارد برای دانستن سلامت یک جامعه در سطح جهانی بوده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته بستر لازم آن را فراهم کند و مجری طرح پرشین کوهورت باشد؛ و بر اساس توافق بین دو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد، اعضای دانشگاه ما نیز، در این طرح شرکت کردند. از این بابت شاید جای بسی خشنودی دارد که جامعه علم باور دانشگاه فردوسی مشهد نیز می‌تواند در جمع‌آوری داده‌های صحیح و استاندارد سلامت جامعه سهیم باشد.

 

آیا طرح آغاز گردیده است؟ و همکاران ما تاکنون در آن شرکت کرده‌اند؟

بله. آغاز به کار این طرح از چندین ماه پیشتر برای اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد رقم خورده و برای اعضای دانشگاه فردوسی مشهد، 18 روز است که شروع‌شده است؛ به‌این‌ترتیب که در دو هفته گذشته پیشکسوتان سنی اعضای هیئت‌علمی دانشکده‌ها (بیش از 120 نفر) نوبت‌گیری کرده و آزمایشات را انجام داده اندو این روند همچنان ادامه دارد.

هزینه‌های شرکت در طرح برای هر فرد چقدر است؟ آیا تخفیفی از سوی دانشگاه در حمایت از اعضا برای پرداخت هزینه‌ها، داده می‌شود؟

در جلساتی با حضور ریاست‌های محترم دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موافقت‌نامه‌ای برای انجام طرح پایش سلامت کارکنان» دانشگاه فردوسی مشهد تنظیم شد. بر اساس این توافق، دانشگاه علوم پزشکی پذیرفت در قبال دریافت هزینه‌های طرح کلیه امکانات لازم را در اختیار ارزیابی سلامت اعضای دانشگاه فردوسی مشهد قرار دهد. هیئت‌رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد نیز تقبل هزینه‌های ارزی خرید کیت‌ها و وسایل مصرفی در این طرح و بخش عمده‌ای از هزینه‌های ریالی را به عهده گرفت. دو طرف نمایندگان و گروه‌هایی را برای عملیاتی شدن این موافقت‌نامه معرفی کردند. پس از قریب چهار ماه پی گیری در شرایط بحران ارزی و تغییرات نابهنگام قیمت کیت‌ها، بالاخره کیت‌ها و مواد مصرفی خریداری و طرح به مرحله عملیاتی رسید. ازاین‌رو، عملاً مشارکت مالی هر فرد برای شرکت در این طرح کمتر از ده درصد هزینه‌های تمام‌شده برای دانشگاه بوده که معادل 500 هزار ریال به‌صورت کسر از حقوق برای اعضا است.

 

این طرح شامل چه آزمایشات و معایناتی بوده و نتایج آن به چه صورت اعلام خواهد شد؟

معاینه سونوگرافی تیروئید و شکم و لگن، تست تعیین سن عروق مرکزی، تن‌سنجی (آنتروپومتری)، معاینه دندان‌پزشکی، معاینه ارتوپدی، معاینه زنان، نوار قلب (الکتروکاردیوگرافی)، اسپیرومتری و آزمایش خون و ادرار برای همکاران محترم انجام و در صورت کامل بودن اطلاعات، نتایج موارد فوق یک هفته بعد از حضور در مرکز، به ایمیل دانشگاهی شرکت‌کننده ارسال خواهد شد. در مورد سونوگرافی‌ها تیروئید و حفره شکمی، در صورت نیاز به پی گیری و انجام معاینات تکمیلی، ایمیلی ارسال خواهد شد. بدیهی است این نتایج محرمانه بوده و فقط به خود فرد ارسال می‌شود.

 

 

 

 

برای آگاهی از اخبار و رویدادهای دانشگاه فردوسی مشهد می توانید به پیام رسان های :

سروش:

http://Sapp.ir/fumsoroush

ایتا:

https://eitaa.com/ferdowsieum

مراجعه نمایید