ارسال شده در تاریخ :

مسائل محیط زیستی فارغ از مرزبندی‌های جغرافیایی و سیاسی بوده و هم‌اکنون به‌عنوان تهدیدکننده حیات انسان و کلیه زیستمندان آن به عمده‌ترین چالش‌های جهانی تبدیل‌شده‌اند. کلیه دولت‌ها، ملت‌ها، فرهنگ‌ها و تمدن‌ها برای حیات و بقا نیاز به راه‌حل اندیشی، مشارکت و عزمی ملی جهت بهینه‌سازی الگوی مصرف مواد و انرژی، حفاظت و احیای محیط‌زیست دارند.

با توجه به فرارسیدن 29 دی‌ماه روز هوای پاک، روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد گفتگویی با دکتر فاطمه طباطبائی یزدی دبیر شورای راهبردی دانشگاه سبز دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص اقدامات دانشگاه سبز برای حفظ محیط‌زیست انجام داده  که حاصل این گفتگو در ذیل درج‌شده است.

دکتر فاطمه طباطبائی یزدی دبیر شورای راهبردی دانشگاه سبز و مسئول دفتر دانشگاه سبز که از ابتدای شکل‌گیری آن با عنوان مسئول پردیس زیست‌محیطی به مدت حدود 4 سال اقدامات مدیریت سبز در دانشگاه را پیگیری می‌نماید با اشاره به سند راهبردی دانشگاه و آیین‌نامه‌های مربوط به اجرای مدیریت سبز در دانشگاه‌ها و همچنین معاهدات بین‌المللی که کشورمان به اجرای آن‌ها متعهد شده است یادآور شد: بازنگری درروند فعلی مصرف انرژی و مواد اجتناب‌ناپذیر است. او معتقد است که دیگر فرصتی برای اشتباه نداریم.

زمان دادن شعارها و بیانیه‌های زیست‌محیطی پایان‌یافته و مدیران و سیاست‌گذاران باید به‌طورجدی و عملی در جهت کاهش صدمات محیط زیستی و توسعه پایدار کشور بکوشند. در دانشگاه فردوسی مشهد نیز مدیران ارشد در جهت پایداری و تحقق دانشگاه سبز برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری می‌نمایند.

اجرای حمل‌ونقل سبز و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و جایگزینی آن‌ها باانرژی های تجدید پذیر، استفاده از فناوری اطلاعات جهت کاهش مصرف انرژی و متعاقباً کاهش ردپای کربن دانشگاه، کاهش مصرف آب، مدیریت پسماند و پساب دانشگاه، ترویج فرهنگ زیست‌محیطی ازجمله محورهایی است که واحد دانشگاه سبز برای دست‌یابی به آن‌ها برنامه‌ریزی و تلاش می‌نماید.

بازنگری در سیاست‌های حمل‌ونقلی و حرکت در جهت توسعه حمل‌ونقل پایدار از ارکان مدیریت سبز چه در دانشگاه و چه در شهرهاست. لذا امسال نیز چون سال گذشته به مناسبت 29 دی‌ماه، روز ملی هوای پاک و همچنین سه‌شنبه‌های بدون خودرو، روز سه‌شنبه 3 بهمن‌ماه برنامه دوچرخه‌سواری دانشگاهیان در مسیرهای مشخصی در سطح پردیس دانشگاه برگزار می‌گردد.

زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری از سامانه دوچرخه‌سواری دانشگاه مهیا شده‌اند و به‌طور رسمی در اولین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز که امسال به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌گردد بهره‌برداری از طرح دوچرخه‌های اشتراکی دانشگاه "FUM Bike" آغاز خواهد گردید.

دکتر طباطبایی به چالش‌هایی مثل محدودیت دوچرخه‌سواری بانوان در دانشگاه و زمان‌بر بودن آموزش و فرهنگ‌سازی علاوه بر وجود محدودیت‌های مالی و اقتصادی و نبود زیرساخت‌های لازم در دانشگاه و شهر اشاره نمود. وی خاطرنشان کرد که به‌رغم کلیه مشکلات و محدودیت‌ها می‌توان به آینده و حرکت روبه‌جلو جهت دستیابی به دانشگاه و شهری سبزتر و پایدارتر امیدوار بود.

 

کانال اخبار دانشگاه فردوسی مشهد

https://telegram.me/ferdowsium