توصیه های مرکز مشاوره و توانمندسازی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد جهت مدیریت استرس ناشی از کرونا در خانواده و کودکان

ارسال شده در تاریخ :

با توجه به شیوع کرونا در کشور، مرکز مشاوره و توانمندسازی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، برای حفظ سلامت دانشگاهیان محترم، اولویت خدمات خود را جهت مدیریت فضای روانی و روحی همکاران و سایر مراجعه‌کنندگان به‌منظور حفظ آرامش و دوری از استرس انجام می‌دهد.

توصیه‌هایی جهت مدیریت استرس ناشی از کرونا در خانواده و کودکان که توسط کارشناسان این مرکز تهیه گردیده برای بهره‌برداری همکاران محترم در زیر درج‌شده است:

فایل pdf  نیز در انتهای این خبر درج شده است .

مدیریت استرس در خانواده

• در جهت ایجاد جوِّ سالم، محبت‌آمیز و صمیمانه بین اعضای خانواده تلاش کنیم.
  • فضای خانواده را با هیجانات مثبت (شادی، نشاط، شوخی، طنز، ...) پرکنیم.
  • با همدیگر بخندیم. خنده سیستم ایمنی ما را تقویت می‌کند.
  • اوقات فراغت خانواده را بامطالعه، سرگرمی، بازی، تفریح، تماشای فیلم و سریال و ... پرکنیم.
  • تا جایی که برایمان امکان‌پذیر است، به اعضای خانواده و نزدیکان کمک کنیم.
  • با اتفاق خانواده به کارهای عقب‌افتاده بپردازیم.
  • میزان مشارکت و همکاری در خانواده را افزایش دهیم.
  • به اعضای خانواده گوشزد کنیم، آدمی از دل سختی‌ها و دشواری‌ها به پختگی و رشد یافتگی می‌رسد

مدیریت استرس در ارتباط با کودکان

• برای کودکانتان وقت بگذارید تا می‌توانید عشق و محبت و توجه نثارشان کنید و رابطه نزدیکی با آنان برقرار کنید.
  • به حرف‌ها و نگرانی‌هایشان گوش دهید، با مهربانی و آرامش با آن‌ها صحبت کنید و به آن‌ها اطمینان خاطر دهید.
  • کودکان خیلی زود خسته و بی‌حوصله می‌شوند. لذا برای اوقات فراغت آنان در شرایط جدید برنامه‌ریزی کنید.
  • برای بازی کردن با کودکان، برنامه‌ریزی کنید و وقت بگذارید.
  • مطالعه را به برنامه روزانه کودکان، اضافه کنید. ضمن پیشنهاد کتاب موردنظر خودتان، اجازه دهید هر کتابی را که دوست

دارند بخوانند.

• مرور درس‌های گذشته همراه با فعالیت‌های جذاب و دوست‌داشتنی مثل برگزاری مسابقه را مدنظر قرار دهید.
  • واقعیت‌ها را با زبان ساده و قابل‌درک و فهم بدون ایجاد اضطراب، برای کودکان توضیح دهید. برایشان توضیح دهید که چه

اتفاقی افتاده و چه‌کارهایی باید صورت گیرد.

دریافت فایل pdf

krona98221