به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی هشتمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران و سومین جشنواره ملی فناوری‌های آب با حضور دبیران علمی این دو رویداد ملی روز سه‌شنبه 15 مردادماه 1398 در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر عادل سپهر مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه ضمن معرفی دبیر علمی این دو همایش اظهار داشت: این دو رویداد ملی به‌صورت همایش و جشنواره همزمان با هفتادمین سال تأسیس دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد و افزود: سال جاری هفتادمین سال تأسیس دانشگاه فردوسی مشهد است که همراه با برنامه‌های ویژه‌ای به همین مناسبت در پردیس دانشگاه برگزار می‌شود.

دکتر محمدتقی دستورانی، رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر علمی هشتمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران ضمن خوش‌آمد گویی، توضیحاتی درباره همایش، محورهای همایش و همچنین توضیحاتی در خصوص معرفی سامانه‌های سطوح آبگیر باران ارائه نمود.

دکتر تاج‌بخش رئیس انجمن سامانه‌های سطوح آبگیر باران نیز توضیحاتی پیرامون تاریخچه 10 ساله فعالیت انجمن و نحوه تعامل انجمن با دانشگاه و همچنین نحوه برگزاری همایش در ادوار گذشته اشاره نمود. همچنین خاطرنشان کرد دفتر انجمن در دانشگاه فردوسی مشهد با ارائه 2 مجله در حال حاضر به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد. دکتر تاج‌بخش افزود: با توجه به میان بخشی بودن موضوع همایش با برگزاری این رویداد فرصت مناسبی برای همکاری هرچه بیشتر بخش‌های مختلف اجرایی و به دست آوردن راهکارهایی برای حل مشکلات موجود به وجود خواهد آمد.

دکتر ابوالفضل مساعدی عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر علمی سومین جشنواره ملی فناوری‌های آب، ضمن تشکر از دکتر کامران داوری عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس ادوار گذشته این جشنواره، توضیحاتی پیرامون تاریخچه جشنواره و پایه‌گذاری برگزاری این جشنواره در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه نمود و سپس با معرفی محورها و بخش‌های مختلف جشنواره و ارتباط موضوع آن (فناوری‌های استحصال آب) با بحران‌های موجود در شرایط فعلی پرداخت.

دکتر کامران داوری عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره و تأکید بر صحیح بودن دیدگاه مدیریت جامع آبخیز در حل مسائل و مشکلات موجود به‌جای نگاه صرفاً آبی، خاطرنشان کرد هدف از برگزاری این رویداد شناسایی استعدادها نه صرفاً افراد دانشگاهی بلکه هر شخص صاحب ایده، باپشتکار و خلاق و جسور است که باید شناسایی و پشتیبانی شود. ایشان ضمن معرفی بخش‌های مختلف جشنواره ازجمله: جشنواره رویش، فن بازار و استارتاپ و... ابراز امیدواری کرد که با همکاری سازمان‌ها و بخش‌های مختلف اجرایی محیط و فضای مناسبی برای مشارکت ایده پردازان و... ایجاد شود.

این نشست با ارائه نظرات و پیشنهاد‌های نمایندگان سازمان‌های مختلف ازجمله شهرداری مشهد، اداره شرکت آب و فاضلاب مشهد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، آب منطقه‌ای استان، بنیاد ملی نخبگان، سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهری، جهاد کشاورزی استان، کانون مخترعین ایران و سایر سازمان‌ها و ادارات دولتی و خصوصی برای برگزاری بهتر این دو رویداد ملی پایان یافت.