معرفی کتاب: دینامیک گازها

کتاب دینامیک گازها تألیف دکتر احسان روحی گل خطمی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد، در سال 1398 در 480 صفحه و با قطع وزیری توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شد.

مشخصات کتاب:

دینامیک گازها به بررسی و تحلیل جریان‌های تراکم پذیر می‌پردازد. استخراج معادلات حاکم و تحلیل رفتـــــار جریان‌های داخلی همراه با تغییر سطح مقطع، اصطکاک و انتقال حرارت در این کتاب بررسی می‌شود. همچنین تمرکز دینامیک گازها بر جریان‌هایی است که انتقال اطلاعات در آن‌ها به‌وسیله امواج (دائمی و گذرا) صورت می‌گیرد؛ یعنی جریـــــان‌هایی که در آن‌هــــا امواج ضربــــه‌ای و انبساطی روی می‌دهـــــد. به‌علاوه، تحلیل جریان خارجی تراکم پذیر و محاسبه ضرایب نیرو بر روی ایرفویل‌ها نیز موردتوجه است. کتاب حاضر ده فصل دارد و سعی شده است که همه مباحث بنیادین دینامیک گازها در آن لحاظ شود. مطالب کتاب به زبان ساده و روان و با تأکید بر استفاده از معادل‌هایِ فارسیِ رایجِ کلمات فنی نگاشته شده است. همراه با کتاب یک نرم‌افزار اندرویدی نیز عرضه‌شده است که جایگزین جداول دینامیک گاز است. سعی شده است مثال‌های نمونه و تمرین‌های بسیار متنوع و کاملی در متن و در انتهــــــای هر فصل آورده شود. کتاب به‌گونه‌ای تنظیم‌شده است که نیازهای دانشجویان مقطع کارشناسی دروس دینامیک گازها و آیرودینامیک 2 را برطــــــــرف می‌کند. علاوه‌برآن، کتاب دارای مطالبی است که سطـح آن را برای تدریس در مقاطـــع تحصیلات تکمیلــــی به‌عنوان مرجع دروس آیرودینامیک مافوق صوت، دینامیک گازهای پیشرفته و دینامیک گازهای ناپایا مناسب کرده است.

مسائل ذیل در این کتاب موردبحث و بررسی قرارگرفته است:

معرفی جریان تراکم پذیر و مفاهیم پایه

معادلات بقا برای جریان‎‎‎های غیر لزج

تحلیل موج ضربه‎‎‎ای قائم

جریان یک‎‎‎بعدی با انتقال حرارت (جریان ریلی)

جریان یک‎‎‎بعدی با اصطکاک (جریان فانو)

امواج ضربه‎‎‎ای مایل و امواج انبساطی

جریان شبه‎‎‎یک‎‎‎بعدی در شیپوره‎‎‎های همگرا- واگرا

حرکت امواج ناپایا

معادلۀ دینامیک گاز و جریان خطی شده

جریان حول مخروط

تصویر جلد کتاب در ابعاد بزرگ‌تر: