رونمایی از دستگاه تعلیقی حفاظتی پاوان مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد

در جریان برگزاری سومین کنگره جهانی قلب رضوی (با حضور پزشکان برجسته ایران و جهان)، از دستگاه پاوان تولیدشده در شرکت فناوری تپش آفرین شرق زیر نظر مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد. این دستگاه برای اولین بار در کشور، در اتاق عمل آنژیوگرافی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد نصب گردیده و در موارد متعددی مورداستفاده قرارگرفته است و ازنظر عملکرد و عدم نفوذ اشعه مورد رضایت پزشکان این بیمارستان بوده است.

در اتاق عمل‌های آنژیوگرافی، جهت محافظت در برابر اشعه x، از اپرون های سربی با وزنی در حدود ۷ تا ۱۰ کیلوگرم استفاده می‌شود، این اپرون ها باوجود وزن بالا، حفاظتی حداقلی را فراهم می‌کنند. دستگاه پاوان، ضمن تعلیق کامل وزن محافظ سربی، حفاظتی فراتر از انتظار را فراهم می‌آورد‌ و از مشکلاتی نظیر ابتلا به بیماری‌های اسکلتی-عضلانی، آرتروز، سرطان و خستگی مفرط پیشگیری می‌کند‌. پاوان در فارسی باستان به معنی محافظ و نگهبان است.