انجام تست استاتیکی مقیاس کامل پره توربین بادی در پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، اولین پره کامپوزیتی توربین بادی طراحی و ساخته‌شده در داخل کشور به طول 12 متر و وزن تقریبی 500 کیلوگرم مربوط به توربین های  بادی یک‌صد کیلووات در پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد با موفقیت تست شد.

در این آزمون استاتیکی، مقیاس کامل بر اساس الزامات استاندارد DNV-GL ST 376 و بارگذاری معادل 110% بار بیشینه طراحی (شرایط طوفان 50 ساله تونل بادی بینالود با سرعت باد 52 متر بر ثانیه) انجام شد که انطباق مناسب بین کرنش و جابجایی اندازه‌گیری شده با مقادیر طراحی نشان از صحت تحلیل‌ها داشت. پیش از آزمون استاتیکی، آزمون مودال بر روی پره انجام و انطباق مناسب بین نتایج فرکانس‌های طبیعی آزمون با مقادیر طراحی مشاهده شد.

لازم به ذکر است که توانایی پیاده‌سازی مجموعه فرآیندهای طراحی، تحلیل، ساخت و آزمون سازه‌های کامپوزیتی پیچیده مانند پره توربین بادی ازجمله توانمندی‌های پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد است.

841940