ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر روح‌الله اسلامی، دبیر همایش هزاره خواجه نظام الملک طوسی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزاری می شود بابیان اینکه امسال هزارمین سال تولد خواجه نظام الملک است تصریح کرد: خواجه نظام الملک وزیر و سیاست‌مدار معروف تاریخ ایران بوده که روش حکومت‌داری او تا سال‌ها بعد الگوبرداری شده است.

دبیر همایش بین‌المللی خواجه نظام الملک در ادامه افزود:  خواجه نظام الملک در کتاب سیرالملوک خود، نزدیک 50 فصل در مورد مملکت‌داری و شیوه‌های حکمرانی اعم از: خزانه‌داری، مالیات، آداب سفارت، اصول جنگ، آداب وزارت و به‌طورکلی آداب کاملی از حکمرانی را به رشته‌ تحریر درآورده است.

وی در این خصوص اظهار داشت:  این کتاب نثر وزینی در ادبیات فارسی دارد و بااینکه 1000 سال قدمت دارد، هر ایرانی به‌راحتی می‌تواند آن را مطالعه و درک کند. به عقیده‌ من تنها کتابی که ایرانی‌ها درزمینهٔ علوم سیاسی می‌توانند به دنیا عرضه کنند و به آن افتخار کنند کتاب سیرالملوک خواجه نظام الملک است. اندیشه خواجه نظام الملک قابلیت این را دارد که در کرسی‌های بین‌المللی ارائه شود و این برای ما ایرانی‌ها یک افتخار است.

دکتر اسلامی بابیان اینکه یکی از مشکلات امروز ما نبود یک نظام مشخص است، بیان کرد: خواجه نظام الملک ایجادکننده‌ یک نظام است و بااینکه 1000 سال از دوران زندگی او می‌گذرد برای جامعه‌ امروز می‌تواند الگوی خوبی باشد.

دبیر همایش در خصوص اهداف این همایش ابراز عقیده کرد: هدف همایش این نیست که فقط دورهم جمع‌شویم و سخنرانی کنیم. هدف این است که خواجه نظام الملک بار دیگر در داخل و خارج از کشور مورد خوانش قرار گیرد و نه‌تنها نخبگان بلکه مردم عادی نیز به اندیشه این شخصیت بزرگ رجوع کنند. لذا از پژوهشگران ملی و بین‌المللی که بر روی این شخصیت بزرگ کار می‌کنند دعوت می‌کنیم تا 30 آبان ماه 1397 گرد هم بیاییم تا ضمن تجلیل از خواجه نظام الملک، اندیشه او را دوباره موردبررسی قرار دهیم.

دکتر اسلامی حضور شخصیت‌های برجسته‌ای مانند فردوسی، بیهقی، ابوعلی سینا، زکریای رازی و خواجه نظام الملک در تاریخ ایران را یادآور شد و تأکید کرد: متأسفانه اندیشه این بزرگان تداوم پیدا نکرده و میراثشان از بین رفته است. این وظیفه‌ ماست که میراث این بزرگان را شناسایی کنیم و آن‌ها را تداوم‌بخشیم.

وی در این خصوص افزود: اگر بخواهیم فقط یک‌پایه برای هویت ایران نام ببریم آن پایه زبان فارسی است. درست است که مرزهای جغرافیایی، فرهنگ، آداب‌ورسوم و...جزئی از هویت ایران هستند اما زبان فارسی و شیوه‌ فکر کردن در زبان فارسی پایه‌ اصلی هویت ایران است. زبان فارسی‌زبان درباری و ادب دیوان‌سالاری بوده است و در آن شاخص‌های حکمرانی وجود دارد و بزرگانی چون فردوسی، بیهقی، خواجه نظام الملک این زبان را حفظ کرده‌اند.

عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص فعالیت‌هایی که تاکنون صورت گرفته است گفت: ما تاکنون از پوستر همایش رونمایی و چند سخنرانی و نمایشگاه عکس برگزار کرده‌ایم و در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم یک تئاتر با موضوع خواجه نظام الملک برگزار کنیم. همچنین به دنبال این هستیم تا سومین مدرسه علوم سیاسی با موضوع اندیشه سیاسی خواجه نظام الملک در تابستان امسال راه‌اندازی کنیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم نهادها و مؤسسات علمی مقالات علمی خود را برای ما ارسال کنند و همچنین پیش نشست‌های علمی با موضوع اندیشه خواجه نظام الملک برگزار کنند تابتوانیم توان علمی این همایش را ارتقا ببخشیم.

وی در این خصوص افزود: برگزاری این همایش نیاز به کمک مالی نیز دارد. لذا از نهادهای مختلف درخواست می‌کنیم به برگزاری هر چه‌بهتر این همایش کمک کنند چراکه کمک به برگزاری خواجه نظام الملک، کمک به ایران، هویت ایرانی و زبان فارسی است.

تلفن دبیرخانه:

05138834204

ادرس ایمیل همایش:

Ickhajenizam@um.ac.ir

ادرس وبگاه همایش هزاره خواجه نظام الملک:

Ickhajenizam.um.ac.ir

دبیرخانه:

دانشگاه فردوسی مشهد دانشکده علوم اداری و اقتصاد طبقه همکف اتاق همایش ها

کد پستی:

9177948951

ارسال کننده خبر: شهابی