ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه  فردوسی مشهد؛اولین پیش رویداد کارآفرینی اجتماعی با رویکرد کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، به‌منظور تبیین محورهای این رویداد، در محل تالار اندیشه مجتمع کانون‌های فرهنگی هنری دانشگاه برگزار شد.

در این نشست که با حضور دکتر مهدی کرمانی، مدیر فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه و دبیر رویداد، و تعدادی از مدیران استارت آپ‌های حوزه کارآفرینی اجتماعی برگزار شد،دکتر کرمانی، در خصوص دلایل برپایی این رویداد گفت: نکته‌ مهم این است که روزگاری که راه‌حل‌های واحد بتوانند مسئله‌های متفاوتی که درگیرش هستیم یا صورت‌های متنوع ظاهراً واحد را حل کنند، گذشته است و دیگر نمی‌توان گفت که برای مثال هرکس مشکل همسرگزینی دارد باید این مسیر را طی کند و حال که راه‌حل‌های متنوعی نیاز است مانند هر عرصه دیگری پای تکنولوژی نیز به میان می‌آید و قاعدتاً برای حل مسائل با راه‌های متفاوت و درعین‌حال کارا نیاز داریم که از ظرفیت‌هایی که فنّاوری در اختیار ما می‌گذارد به‌ویژه فنّاوری اطلاعات استفاده کنیم.

مدیر فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه در خصوص سابقه برگزاری این رویداد بیان داشت: این تجربه درگذشته نیز اتفاق افتاده اما دو مسئله مهم را درگذشته با خود داشته است، یکی اینکه این تجربه‌ها تک افتاده و بر اساس فرصت‌شناسی‌های شخصی بوده‌اند و امکان گرفتن برآیند را از تجربه‌های منفرد می‌گرفته است و مورد دوم این‌که ازآنجایی‌که این رویداد ساماندهی روشنی نداشته است، بین افرادی که در حوزه مسئله شناسی تخصص داشتند و افرادی که در حوزه کامپیوتر و فنّاوری شناخت و تخصص کافی دارند ارتباط درستی شکل نمی‌گرفت و هدف ما در این دوره از رویداد حل این دو مسئله است تا آنچه اتفاق می‌افتاد ترکیبی از سودآوری در بازارهای پررونق استارت آپی و تلاش برای حل مسائل اجتماعی به‌عنوان یک ضرورت و اولویت که جامعه ما به‌شدت با آن مواجه است و آن را درک کرده است، باشد.

در ادامه دکتر علیرضا جاوید عربشاهی مدیر مرکز رشد فرهنگی پارک علم و فناوری خراسان و مدیر اجرایی رویداد، در توضیح مفهوم کارآفرینی اجتماعی و تفاوت آن با سایر انواع کارآفرینی بیان کرد: کلمه و مفهوم کارآفرینی از قدیم در ایران رواج داشت اما در ادبیات دانشگاهی چند سالی است که به ایران آمده است. تعاریف متفاوتی در ارتباط با کارآفرینی وجود دارد اما تعریف عمومی آن بیان می‌کند که هر فعالیت اجتماعی و اقتصادی که منجر به ایجاد ارزش شود را کارآفرینی گوییم.

عربشاهی سپس به بیان سرفصل‌ها و هدف رویداد پیش رو پرداخت و عنوان کرد: از موضوعات رویدادی که قرار است برگزار شود می‌توان به کنترل و کاهش طلاق، کودکان کار، حاشیه‌نشینی و آسیب‌های نوظهور که بیشتر در حوزه فضای مجازی ایجاد می‌شود اشاره کرد. هدف این رویداد کمک به فرهنگ‌سازی کارآفرینی اجتماعی از طریق تبلیغ این رویداد و دعوت از افرادی است که ایده‌های خوب و خلاقانه‌ای دارند و می‌توانند از طریق تأسیس شرکت‌های کوچک و متوسط یا شرکت‌های نوپا و استارت آپی کارآفرینی اجتماعی را گسترش دهند؛ و همچنین وصل کردن افراد خیر یا فرشتگان کسب‌وکار به شرکت‌های منتخب استارت آپی است.

مهندس اصغری، مدیر استارت آپ آدم و حوا نیز در توضیح معرفی استارت آپ خود گفت: استارت آپ آدم و حوا حدوداً یک سال و دوماه است که با تکیه‌بر دو محور یکی فرمایش رهبری و دیگری آیه‌ی قرآن کریم که باید هرکس در حد توانایی خودکاری را برای ازدواج انجام دهد شکل گرفت. ما در ۵ محور در بحث ازدواج وارد شدیم که این محورها همسان‌گزینی، آموزش، مشاوره، تسهیل گری ازدواج و ایجاد شبکه خیرین در حوزه ازدواج هستند.

دکتر کرمانی در پایان این نشست ، به حضور دانشجویان در این عرصه تأکید کرد و افزود: انتظار می‌رود که دانشجویان چه در سطح دانشگاه فردوسی و مشهد و استان خراسان و چه در سطح ۱۳ استانی که به این رویداد دعوت‌شده‌اند چه به‌صورت منفرد و چه تشکل‌یافته حضور فعال‌تر و پویا‌تری داشته باشند و جدی‌تر به آن نگاه کنند تا انشالله باگذشت زمان خودشان و مسائلشان از سوی کارگزارانی که در این حوزه فعال هستند، جدی‌تر گرفته شود.

در ادامه به پرسش و پاسخ پیرامون موضوع رویداد و برنامه‌های پیش رو پرداخته شد.