ارسال شده در تاریخ :

چهارمین همایش بین المللی ادبیات تطبیقی فارسی و عربی در روزهای سوم و چهارم اردیبهشت ماه 1397 با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه دمشق و رایزنی فرهنگی ایران در سوریه در دانشگاه دمشق برگزار شد.

در این همایش دکتر احسان قبول، مدیر همکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی و نیز دبیر این همایش به همراه دکتر عبدالله رادمرد، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی شرکت کردند. دکتر قبول در افتتاحیه این همایش با اشاره به پیشینه این همایش ها که از سال 1389 به پیشنهاد وی در دانشگاه لبنان برگزار شد و همایشهای دوم و سوم که در سالهای 1393 و 1395 در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد به ارتقاء سطح این همایش در ابعاد مختلف مشارکتی، علمی و برگزاری آن اشاره کرد و محل برگزاری همایش بعدی را در سال 1397 در دانشگاه کوفه معرفی کرد.

دکتر قبول ادبیات تطبیقی را یکی از راهکارهای دیپلماسی علمی معرفی کرد که می تواند از طریق بررسی ارتباط ادبیات کشورهای مختلف زمینه همکاریهای علمی استادان زبان و ادبیات دانشگاه های کشورهای مختلف را پدید آورد. دکتر قبول با تمجید از دانشگاه دمشق و استادان به نامی که در این دانشگاه در عرصه ادبیات تطبیقی آثار ارزشمندی را پدید آورند ابراز امیدواری کرد پس از برگزاری این همایش، فعالیتهای مشترک دانشگاه دو دانشگاه گسترش یابد.

همچنین در این سفر هیأت دانشگاه فردوسی مشهد، با رئیس دانشگاه دمشق دکتر قباقیبی دیدار کردند. دکتر قباقیبی با تشکر از دانشگاه فردوسی مشهد برای اهتمام به همکاری علمی با دانشگاه دمشق، دانشگاه دمشق را دانشگاه اول کشور سوریه معرفی کرد که دارای بیش از 140000 دانشجو در رشته های مختلف است. وی اعلام آمادگی کرد که تفاهم نامه همکاری میان دو دانشگاه به امضا برسد و بر اساس این تفاهم نامه همکاریهای مختلف علمی آموزشی و پژوهشی انجام شود. دکتر قبول نیز با قدردانی از زحمات دانشگاه دمشق برای برگزاری باشکوه این همایش با معرفی ابعاد بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد بر حوزه های پذیرش دانشجو، خصوصاً دکتری پژوهش محور و پژوهشهای مشترک تأکید کردند.

دیدار با رئیس دانشکده ادبیات، رایزن فرهنگی ایران در سوریه، سفیر ایران در سوریه، رئیس دانشگاه حضرت رقیه و ارائه سخنرانی علمی در همایش ادبیات تطبیقی فارسی و عربی از دیگر برنامه های هیأت دانشگاه فردوسی در دمشق بود.

830029