ارسال شده در تاریخ :

دکتر آهنچیان عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با شبکه خبر اعلام کرد: در تصمیم‌گیری داخلی وزارت علوم و در یک دوره ده‌ساله،  5 دانشگاه ایران در بین دانشگاه‌های اول جهان قرار خواهند گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر، محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم با حضور در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر درباره بالاترین رتبه دانشگاهی گفت: از سال 2003 رتبه‌بندی دانشگاه‌ها جدی گرفته شد که از امریکای شمالی به سمت شرق آمد. در ارتباط با دانشگاه‌های برتر به دنبال داشتن بهترین دانشگاه‌ها در سطح جهان هستیم.

 بر اساس آمارهای 2017 ما درمجموع نظام رتبه‌بندی جهانی 29 دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی داریم؛ این در حالی است که در سال 2012 فقط یک دانشگاه در مجموعه دانشگاه‌های برتر قرار داشت؛ امروز توانسته‌ایم 28 دانشگاه دیگر را به تراز جهانی برسانیم.

 دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شیراز و دانشگاه تبریز جزو دانشگاه‌های جامع برتر ما در نظام های جهانی رتبه بندی دانشگاه ها هستند.

دکتر آهنچیان درباره شاخص‌های رتبه‌بندی نظام تایمز گفت: نظام‌های رتبه‌بندی متفاوت هستند. اروپای غربی به این نظام‌های رتبه‌بندی منتقد است چراکه در 100 دانشگاه برتر تایمز 59 دانشگاه از امریکا قرار دارد در حالی که از دیگر کشورها کمتر دیده می‌شود. قدمت دانشگاه‌های جهان خیلی بیشتر از امریکا است اما دانشگاه‌های آمریکایی همیشه جزو برترین‌ها قرار می‌گیرند.

 وی درباره هدف‌گذاری‌ها در رتبه‌بندی نیز گفت: یکی از اهداف ستاد اقتصاد مقاومتی برای وزارت علوم این بود که دانشگاه‌های ما جزو دانشگاه‌های برتر جهان قرار گیرد. در ابلاغ اردیبهشت 96 معاون اول رئیس‌جمهور به وزارت علوم مقرر شد که 5 دانشگاه ایران در جمع 200 دانشگاه برتر جهان قرار گیرند.

دکتر آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم،در ادامه گفت: در منطقه در پذیرش دانشجو نسبت به گذشته خیلی خوب عمل کرده ایم. تا پایان برنامه ششم توسعه کشور برنامه‌ریزی‌شده است که بتوانیم تا 80 هزار دانشجوی غیر ایرانی پذیرش داشته باشیم. در حال حاضر ما 30 هزار دانشجوی غیر ایرانی داریم که تا 4 سال آینده باید بتوانیم این تعداد را به 80 هزار دانشجو افزایش دهیم. او افزود: جنبشی در وزارت علوم در پذیرش دانشجوی غیر ایرانی ایجادشده و دانشگاه هایی مانند تهران و فردوسی مشهد در این زمینه بسیار موفق عمل کرده اند. ضعف ما در جذب اعضای هیئت‌علمی غیر ایرانی در دانشگاه‌ها است.

 برنامه‌های بازنگری شده وزارت علوم نشان می‌دهد که در برنامه‌های درسی حرکت‌های خوبیآغاز ‌شده است. برنامه راهبردی ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان راه‌اندازی و یک حرکت جدی در دانشگاه ها از مهر ماه سال جاری آغازشده که دانشجو به درک فضای کسب‌وکار و اقتصاد و بازار برسد.