ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد،، هشتمین همایش ملی علوم علف‌های هرز ایران روز سه‌شنبه 5 شهریورماه 1398، در سالن همایش‌های دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خوشامدگوئی به میهمانان، از واگذاری میزبانی این همایش به دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار خشنودی نمود و افزود: حدود هشتاد سال از شروع تحقیقات علف‌های هرز در ایران می‌گذرد لیکن فصل نوین این مطالعات از سال 1378 با گسترش حوزه مطالعات آن آغاز گردیده است ولی باوجود تمام تلاش‌ها، در کشور ما میزان خسارت علف‌های هرز به نسبت دیگر نقاط دنیا بالاتر است لذا جا دارد به آن توجه بیشتری کنیم و خسارات مادی، فرهنگی، اقتصادی، روانی و. علف‌های هرز که در بین عوامل بیولوژیک عمده‌ترین عامل خسارت به شمار می‌آید را کاهش دهیم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: البته باید در نظر داشت علف‌های هرز جزء جدا ناشدنی فرهنگ کشاورزی است و شاید به‌زعم بعضی علف هرزی وجود ندارد و نمی‌شود آن را ریشه‌کن کرد، لیکن برای کاهش خسارات، می‌توان آن را مدیریت نمود. دکتر کافی ابراز امیدواری نمود انجمن علوم علف‌های هرز کشور به پویائی خود ادامه دهد تا به نقطه مطلوب در کنترل و کاهش خسارات برسیم.

دکتر محمد کافی در پایان سخنان خود از برگزارکنندگان هشتمین همایش ملی علوم علف‌های هرز ایران، اعم از گروه اگروتکنولوژی دانشکده کشاورزی، اساتید و دانشجویان آن و نیز هیات مدیره انجمن علوم علف‌های هرز و نیز اساتید پیشکسوتی که در این گروه آموزشی در تکوین و تکامل این رشته در کشور نقش ویژه داشته‌اند و مدیران استان‌ها و ... تشکر کرد و اظهار امیدواری نمود که دانشگاه فردوسی مشهد میزبان خوبی برای میهمانان این همایش باشد.

دکتر حمید رحیمیان، رئیس انجمن علوم علف‌های هرز ایران نیز در مراسم افتتاحیه همایش، از کمک‌های علمی، اجرائی و پشتیبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد و نیز مرکز تحقیقات کشاورزی استان، گروه زراعت و اصلاح نباتات و ...در برگزاری همایش تقدیر کرد و این گروه آموزشی را گروهی پیشرو و پرتوان در تکوین و تأسیس دوره‌های تحصیلات تکمیلی در کشور دانست و افزود: اولین بار در کشور دانشکده کشاورزی، اقدام به راه‌اندازی و اجرای دوره‌های ارشد و دکتری شناسایی و مبارزه با علف‌های هرز نمود و جزء حمایت‌کنندگان، پایه‌گذاران و بنیان‌گذاران انجمن علوم علف‌های هرز کشور به‌حساب می‌آید.

دکتر محمدحسن راشد محصل، دبیر هشتمین همایش ملی علوم علف‌های هرز ایران ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش افزود: تولیدات گیاهان زراعی نقش مهمی را در رابطه با تغذیه بشر ایفا می‌کنند، جمعیت زیادی از مردم جهان در سوءتغذیه و گرسنگی بسر می‌برند و در آینده این مشکل بیشتر خواهد شد. باید تلاش کنیم تا مشکلات علف‌های هرز را جبران کنیم، چراکه فعالیت علف‌های هرز کاهش محصولات کشاورزی را به دنبال دارد.

وی افزود: البته منصفانه نیست که ما آن را علف‌های هرز خطاب کنیم، این واژه در اغلب کشورهای دنیا جنبه‌ای ناخوشایند دارد و باید تلاش کنیم واژه‌ای مناسب برای آن در نظر بگیریم و این‌ها میهمان ناخواسته نیستند، در زمین وجود دارند و اساساً کشت گیاهان زراعی باعث رشد آن‌ها می‌شوند.

دکتر راشد پیشنهاد کرد که این گیاهان را گیاهان خودرست بنامیم و از انجمن علوم علف‌های هرز کشور خواست در رابطه با تصحیح واژه‌ها و آوردن واژگان جدید تلاش کنند و از متخصصین موجود بخواهند تا واژه‌های نارسا را به‌نقد بگذارند.

وی گفت: هشتمین همایش که در حال حاضر و در جوار مرقد منور رضوی برگزار می‌شود در مقایسه با همایش‌های دیگر از جنبه کیفی رضایت‌بخش بوده و رشد و ارتقاء مقالات محسوس است. به‌نحوی‌که اغلب مقالات قابل‌عرضه می‌باشد.

شایان‌ذکر است که: مجموعاً 253 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است و از این تعداد 240 مقاله پذیرفته‌شده که در قالب، سخنرانی کلیدی، سخنرانی و پوستر در این همایش که تا روز هفتم شهریور ماه ادامه دارد ارائه خواهد شد.

843309

843308