جمعه 29 فروردين 1393

معرفی رشته علوم اقتصادی - مقطع کارشناسی ارشد

یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی مردم کشورمان ونیز یکی از مهمترین اصول قانون اساسی استقلال فرهنگی و علمی و نیل یه خودکفائی دز این زمینه است. یکی از راههای تحقق بخشیدن این آرمان ایجاد و تقویت رشته های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای کشور می باشد جهت اعتلاء سطح دانش اقتصادی دانش پژوهان این رشته و رشته های وابسته به آن برنامه کارشناسی ارشد علوم اقتصادی توسط کمیته اقتصاد و امور بازرگانی به شورای عالی برنامه ریزی عرضه می گردد. باشد که به فضل خداوند متعال و تلاش همکاراندانشگاهی در شورای عالی برنامه ریزی و دانشگاههای کشور و پشتیبانی دانشجویان تلاشکر وهمیهنان فداکار و ایثار گر این برنامه بتوانند به اهداف آموزشی پژوهشی خود نائل آید.

دوره کارشناسی ارشد علوم اقتصادی ناپیوسته بوده ودارای دو قسمت آموزشی و پژوهشی می باشد بخش اول این دوره را قسمت آموزشی تشکیل می دهد که مجموعه درسهای آن در همین برنامه آمده است در قسمت پژوهشی، عمده کار دانشجو انجام پژوهش پیرامون یکی از مسائل و مشکلات اقتصادی و تدوین پایان نامه خواهد بود.
طول دوره کارشناسی ارشد برای پایان نامه دانشجویان تمام وقت حداکثر 2 سال است.

برنامه کارشناسی ارشد رشته علوم اقتصادی مشتمل بر 32 واحد است. واحد عبارت است از 16 ساعت درس نظری و یا 32 ساعت درس عملی در طول یک نیمسال تحصیلی است که واحدهای برنامه کارشناسی ارشد به شرح زیر است:
الف: دروس اختصاصی اجباری 14 واحد
ب: دروس اختصاصی اختیاری 12واحد
ج: پایان نامه: 6 واحد
عناوین دروس دوره کارشناسی ارشد علوم اقتصادی در فصل دوم سرفصل دروس آن در فصل سوم آمده است.

نقش و توانایی یا کارایی

فارغ التحصیلان این دوره با بهره گیری از تسلط بر دانش اقتصادی قادر خواهند بود:
الف: به عنوان مدیر و کارشناسی ارشد هدایت سیاست های اقتصادی لازم در زمینه تخصصی خویش بر عهده گرفته و برای حل و فصل مسائل اقتصادی کشور در سطوح مختلف تصمیم گیری و ارائه طریق نمایند.
ب: به عنوان مدرس برای تدریس این رشته در موسسات آموزشی خدمت نمایند.
ج: به عنوان محقق به پژوهش پرداخته و با تجربه و تحلیل مسائل، نقش موثری در تصمیم گیری سیاستگزاران داشته باشند.

ضرورت و توانایی

با توجه به اهداف انقلاب اسلامی کشورمان برای رسیدن به خودکفائی استقلال و تامین قسط و رفاه اجتماعی و همچنین سیاستهای اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور، تامین اشتغال، تثبیت قیمتها، تخصیص مطلوب منابع و حل سایر مسائل اقتصادی قطعی، ضرورت اهمیت تعلیم و تربیت کارشناسان ارشد براساس این برنامه روش و موجه اقتصادی قطعی، ضرورت و اهمیت و تعلم وتربیت کارشناس ارشد این برنامه روشن و موجه می گردد.
مواد امتحانی:

14 31313163 روش تحقیق وکاربردبسته های نرم افزاری خير اصلي
15 31313209 اقتصاد منابع طبیعی خير اصلي  پیش نیاز
16 31313210 اقتصاد انرژی خير اصلي  پیش نیاز

ادبيات و علوم انساني دکتر علي شريعتي | الهيات شهيد مطهري | تربيت بدني و علوم ورزشي | دامپزشكي | علوم اداري و اقتصادی | علوم | علوم تربيتي | علوم رياضي | كشاورزي | مهندسي | معماری، شهرسازی و هنر اسلامی | منابع طبيعي و محيط زيست | پژوهشکده علوم گياهي |