سه‌شنبه 11 شهريور 1393

براساس آئین نامه آموزشی دوره دکتری مصوب شورای عالی برنامه ریزی، طول دوره دکتری رشته بیوتکنولوژی کشاورزی حداکثر 9 نیمسال است که با تصویب مراجع ذیصلاح تا سه نیمسال می تواند به طول دوره اضافه شود. هر سال تحصیلی شامل دو نیمسال است و درهر نیمسال 16 هفته کامل آموزشی وجود دارد. نظام آموزشی این دوره واحدی است و برای هر واحد درس نظری در هر نیمسال 16 ساعت آموزش کلاسیک در نظر گرفته شده است.

تعداد واحدهای دوره دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی 25 واحد است به شرح زیر:
دروس الزامی 14 واحد
دروس انتخابی گرایش 10 واحد
رساله 24 واحد
سمینار 2 واحد

نقش و توانایی یا کارایی

فارغ التحصیلان این رشته با علوم پایه پیشرفته بیوتکنولوژی وعلوم کاربردی آن آشنائی کامل پیدا نموده و می توانند در امر دستکاری ژنتیکی گیاهان و میکروارگانیزمها تخصص کسب و به اصلاح نباتات و مهندسی ژنتیک در گیاهان، قارچها، باکتریها، ویروسها، مخمرها، و ریزوبیومها بپردازند. با توجه به اینکه در این دور چهار گرایش گیاهی(اصلاح نبات)، گیاهپزشکی، علوم دامی و صنایع غذائی وجود دارد، فارغ التحصیلان با در نظر گرفتن گرایش خود میتوانند تخصص لازم را در جهت افزایش کارآئی و بهینه سازی برای افزایش کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی و غذائی کسب کنند. این فارغ التحصیلان توانائی آن را خواهند داشت که در مراکز تحقیقاتی به امر پژوهش مشغول شوند و به توسعه اطلاعات ضروری و مرزهای دانش کمک کنند و همچنین در مراکز آموزشی به تدریج و تربیت دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بپردازند.

برنامه درسی مقطع دکتری پی اچ دی رشته مهندسی کشاورزی - بیو تکنولوژی در کشاورزی

1 64123097 روشهای تشخیص مولکولی خير اصلي
2 64123100 ژنتیک مولکولی جمعیت خير اصلي
3 64123144 ژنتیک باکتریها خير اصلي